ABD'li siyaset bilimciden Trump'a çıkış: Tweetleri güvenlik riskleri oluşturuyor

Donald Trump, attığı tweetlerle konuşulmaya devam ediyor. Son olarak Türkiye ile ilişkilerin iyi olmadığını belirten Trump, Türkiye'den ithal edilen alüminyuma yüzde 20, çeliğe yüzde 50 gümrük vergisi açıkladı. Bu tweetin ardından ABD'li siyaset bilimci Brian Klaas'tan Trump'a dikkat çeken çıkış geldi.

F5HABER F5HABER
ABD'li siyaset bilimciden Trump'a çıkış: Tweetleri güvenlik riskleri oluşturuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bayburt konuşmasının ardından Hazine-Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomik sunum yaptığı sırada ABD Başkanı Donald Trump da Türkiye ile ilgili bir tweet attı:

"Türk lirası bizim çok güçlü dolarımız karşısında hızla aşağı düşerken Türkiye'ye yönelik çelik ve alüminyumda gümrük vergilerinin ikiye katlanması emrini verdim! Artık alüminyuma yüzde 20, çeliğe yüzde 50 gümrük vergisi. Şu sıra Türkiye ile ilişkilerimiz iyi değil."





ABD'Lİ SİYASET BİLİMCİDEN TRUMP'A ÇIKIŞ

ABD'li siyaset bilimci Brian Klaas'tan Trump'ın tweetine çıkış geldi. Klaas tweetinde,"Erdoğan hayranı değilim. Ancak Türkiye bir NATO üyesi. Türkiye'deki bir ABD hava üssü 50 nükleer bomba ile stoklanmaktadır. Ancak Trump'ın tweetleri ciddi ulusal ve uluslararası güvenlik riskleri oluşturmayı sürdürüyor." dedi.


SONRAKİ HABER