ABD'li 66 senatörden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Brunson mektubu

ABD'li 66 senatör, Türkiye'de tutuklu olarak yargılanan rahip Andrew Craig Brunson için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı. Mektupta, Brunson "siyasi rehin" olarak nitelendirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li 66 senatör, Türkiye'de tutuklu olarak yargılanan rahip Andrew Craig Brunson ile ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Mektubun imzacılarından James Lankford ve Jeanne Shaheen, Türk yetkilileri hedefleyen yaptırımlar için girişimlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Sputnik'in Amerikan NBC kanalından aktardığı habere göre, Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti'den 66 senatör, rahip Andrew Craig Brunson davası nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdiklerini duyurdu.

Mektupta, rahip Brunson'un "casusluk" ve "FETÖ üyesi" olduğu suçlamalarının yer aldığı iddianame için "meçhul suçlamalar, hayaller ve rastgele karakter karalamalarının saçma bir toplamı" denildi.

'BRUNSON SİYASİ REHİN'

Brunson'un "siyasi rehin" olarak nitelendirildiği mektupta, "Brunson'ın Türk hükümetinin bazı unsurları tarafından siyasi rehin olarak alındığını, bunun iki büyük ülke arasındaki uzun süreli ortaklığa zarar veriyor. Türkiye'nin hukuka saygılı ABD vatandaşları ve çalışanlarına herhangi bir baskıya maruz kalmadan seyahat, yaşama ve çalışma hakkını sağlanması için bazı önlemlerin gerekli" ifadeleri kullanıldı.

Mektubun imzacılarından Cumhuriyetçi Senatör James Lankford ile Demokrat Senatör Jeanne Shaheen, Türk yetkilileri hedefleyen yaptırımlar için adım atacaklarını açıkladı. Senatörler Brunson'a karşı yöneltilen suçlamaları "uydurma" ve tutukluluk halini ise "rehin alma" olarak tanımladı.