Haberler

ABD'den YPG Açıklaması: İlişkimiz Tercih Değil Zorunluluk

Güncelleme:

Milli Savunma Bakanı Işık ile görüşen ABD Savunma Bakanı Mattis, YPG ile ilgili olarak "İlişkimiz tercihten değil zorunluluktan ve geçici bir durum" dedi. Mattis, YPG'den silahların geri alınmayacağı yönündeki sözlerini de yalanladı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın ABD Savunma Bakanı James Mattis'le yaptığı görüşmede, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'ye verilen silahlara ilişkin gönderilen mektubun detayları ele alındı.

GÜNDEM SURİYE, IRAK, KATAR VE AFGANİSTAN

Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Brüksel'e gelişinin ardından kaldığı otelde ABD Savunma Bakanı Mattis ile bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre yaklaşık bir saat süren görüşmede, Suriye, Irak, Katar ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel konular gündeme geldi.

ABD: YPG İLE İLİŞKİMİZ ZORUNLULUKTAN VE GEÇİCİ

Milli Savunma Bakanı Işık görüşmede ABD'nin Suriye'de PYD/YPG ile ilişkisinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı bir kez daha muhatabına iletti. Mattis'in terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısına verilen silahlara ilişkin Işık'a gönderdiği mektupta bahsedilen konuların detaylı olarak ele alındığı görüşmede, ABD'li Bakan, PYD/YPG ile ilişiklerinin 'tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum' olduğunu teyit etti. Mattis, Rakka operasyonunun ardından YPG'yi silahlandırmaya devam edecekleri ve verdikleri silahları geri almayacakları yönünde kendi ağzından yapılan haberleri de yalanladı.

"KATAR SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ"

Katar konusunda ise, sorunun bu ülkenin egemenlik hakları çerçevesinde konuşularak bir an önce çözülmesi gerekliliği hususunda görüş birliği oluştu.

Bakanlar, ABD ve Türkiye'nin NATO müttefiki olarak bölgesel konularda işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini bir kez daha vurguladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

James Mattis Fikri Işık Belçika Suriye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title