ABDEST AL  BRE TOPAL ZORBABAŞI                                                                                                                                                                                                              
  4. Murat tahta geçtiğinde 11 yaşındaydı. Daha önce ağabeyi Genç Osman darbe ile devrilip katledilmiş, onun ardından amcası hâll edilmiş, daha sonra küçük padişahın yaşı bahane edilerek devlet; annesi Kösem’in niâbetinde kuzgunların önüne atılmıştı. Eniştesi sadrazam Topal Recep Paşa kudretini keyfince kullanıyor, medrese, bürokrasi, askeri ve ayak takımı zorbaları yemlemek suretiyle makamını korurken, milletin anasını ağlatıyordu. Durumun farkına varıp rahatsızlığını belli eden çocuk padişaha karşı da korkutup sindirme taktikleri uyguluyordu. Bir defasında yeniçerileri ayak dîvânına kışkırtmıştı. Ayak Dîvânı demek, avâmın padişahı ayağına çağırarak, hesap sorması demekti... Paşa, padişaha askerin serkeşliklerinden, ağabeyi  Genç Osman’a yaptıklarından, darbeden, zulümlerden ve katilden bahisle;  uyarıyormuş gibi yaparak aba altından sopa gösteriyordu. Ne var ki kullandığı bir cümlenin bedeli  kendi kellesi oldu.           

- Bunların ne yapacağı belli olmaz hünkârım, abdest al da öyle çık karşılarına. Demişti. 


Tıpkı günümüzde Hürriyet’in yaptığı son küstahlık gibi.  
4. Murat bu zehirli iğneyi hiç unutmadı. İktidara tamamen sahip olup da gereğini yapma zamanı geldiğinde, hesap sormaya ilk olarak bu sefil heriften başladı.
Onu cellada teslim etmeden önce:
- Abdest al bre! Diye kükremişti. Abdest al bre topal zorbabaşı!.  
Osmanlı tarihinde başarılı başarısız bütün darbeciler cezalarını kelleleriyle ödemişlerdir.
Cumhuriyet tarihinde  27 Mayısçılar istisnadır.  (CHP nin 27 Mayıs hayranlığı da buradan gelir.)  
Şimdi 12 Eylülcüler hesap veriyor. Diğerlerini akibetlerini ise yaşayıp göreceğiz.
Patrona Halil’den Cemal Gürsel’e, Kabakçı’dan Kenan Evren’e, Hüseyin Avni’den 28 Şubat’çılara, boynuzlu holdingden paralel yapıya tüm zorbalar ve elebaşılar, Millet vicdanının ebedî mahkumları olarak tarihin en çukur irtifaında lâyık oldukları seviyelere yerleşmişlerdir.
Vatan kurtarma ayağından hareketle rant devşirme peşindeki ihanet odakları; fitnelerinin...
Ve artıklardan pay kapma umudundaki  güruh ise; ahmaklıklarının bedelini çok ağır bir şekilde ödemek zorunda kalabilirler...
7 Haziranda sandıktan:’’Abdest al bre!…’’ Mesajının çıkması oldukça yüksek bir ihtimâldir.
Şaşırana şaşarım.