Gündem ABD'den Türkiye'nin tepkisini çekecek Afrin açıklaması

ABD'den Türkiye'nin tepkisini çekecek Afrin açıklaması

Paylaş
ABD'den Türkiye'nin tepkisini çekecek Afrin açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye’nin tepkisini çekecek bir Afrin açıklaması daha geldi

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'Washington yönetiminin Afrin şehir merkezinden son 48 saat içinde gelen haberlerden derin kaygı duyduğunun” belirtildiği açıklamada, büyük oranda Kürt nüfusun bulunduğu kentin TSK ve Türkiye’nin desteklediği güçlerin saldırı tehdidi nedeniyle boşaltıldığı görülüyor” iddiası yer adlı.

Birleşmiş Milletler’in (BM) Afrin’den ayrılan nüfusu yüzlerle ve hatta binlerle ifade ettiğinin ifade edildiği açıklamada, bu insanların acil barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak yardıma ihtiyacı olduğu belirtildi.


'KAYGILARIMIZI TÜRK YETKİLİLERE SÖYLEDİK'


'Afrin'deki yağma haberlerinden de kaygılıyız. Afrin'deki duruma ilişkin ciddi kaygılarımızı Türk yetkililere söyledik. Kuzeybatı Suriye’de, Türkiye, Rusya ve rejim dahil tüm aktörleri insani yardım kuruluşlarına geçiş sağlamaya ve şiddet nedeniyle yerlerinden olan insanlara acil insan yardım ulaştırmaya çağıran Washington yönetimi, “Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını dikkate alıyoruz' mesajı iletti.

ABD Dışileri'nin bu açıklamasında birkaç dakika sonra Avrupa Birliği'nden de bir açıklama geldi.

Açıklamada 'Suriye’de yaşanan iç savaşa ilişkin, 'Savaşı kazanabilirsiniz ancak kapsayıcı bir sistem geliştiremezseniz barışı tesis edemezsiniz. Bunun yolu da kapsayıcı siyasi uzlaşıdan geçer.' denildi.


ABD'den Türkiye'nin tepkisini çekecek Afrin açıklaması


AB’den Suriye açıklaması


Hürriyet