Dolar

32,4890

Euro

34,9558

Altın

2.432,82

Bist

9.716,77

ABD'den siber istihbaratlığı yapan İranlı iki şirkete yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan haberde İran kaynaklı olduğu tespit edilen iki şirkete ve bu şirketlerle bağlantısı olan 45 kişiye yaptırım kararı uygulanması kararı alındı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-18 13:35:23

ABD'den siber istihbaratlığı yapan İranlı iki şirkete yaptırım

 

Hazine Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada siber tehdit grubuna yapılan yaptırım İranlı muhalifleri, uluslararası seyahat şirketlerini, gazetecilerini ve kötü amaçlı siber saldırı düzenleyen 45 kişiyi kapsıyor.


2 İranlı şirket ile bağlantıları tespit edilen 45 kişiye yaptırım kararı alma uygulaması çıktı. Yaptırım listesine çıkan iki şirketin Advanced Persistent Threat 39 ile Rana Intelligence Computing Company şirketi olduğu açıklandı.


Yapılan araştırmalarda iki şirketinde İran İstihbarat ve Güvenlik Bakanlığı kontrolünde olduğu açıklandı. ABD Hazine Bakanlığı ayrıca Rana adı verilen şirketin bir paravan şirketi açıklamasında bulundu.


ABD, İran İstihbarat ve Güvenlik Bakanlığı'nın (MOIS) tehdit olarak gördüğü konularda Rana'da görevli olan programcı, yazılımcı, bilgisayar korsanlığı konusunda uzman olan toplam 45 kişiden destek aldığını iddia etti.


FBI, MOIS'in Rana şirketi aracılığıyla 8 farklı kötü amaçlı yazılımla bilgisayarlara izinsiz girdiğini tespit etti. ABD Hazine Bakanlığı, MOIS'ın siber saldırılarına karşı mücadele ettiklerini ve bu durumdan mağduriyet yaşayan kişi ve kurumlar için işi sonlandırmayı amaçladıklarını açıkladı.

ABD Hazine Bakanı Mnuchin yaptığı konuşmasında, “İran rejiminin İstihbarat Bakanlığı bu şirketleri masum sivilleri ve şirketleri hedef almak ve dünyadaki istikrarı bozmak için bir araç olarak kullanıyor. ABD, güvenliği tehlikeye atan ve uluslararası seyahat sektörüne zarar veren siber saldırganlara karşı koymaya kararlı" açıklamasını yaptı.

 

 

Haber Ara