0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Eylül 2018 Pazar 16:34:00 - Güncelleme:23 Eylül 2018 Pazar 18:42:00

ABD'nin BM Temsilcisi Haley: Ruhani'nin yapması gereken, aynaya bakmak

Washington yönetiminin BM temsilcisi Haley askeri törendeki kanlı saldırı sonrası Tahran'dan gelen suçlamaları reddetti, İran lideri Ruhani'ye aynaya bakmasını önerdi.

İran'ın Ahvaz kentinde 25 kişinin öldüğü silahlı saldırının ardından Tahran yönetiminin doğrudan suçladığı ABD, ilk açıklamasını yaptı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Nikki Haley, İran lideri Hasan Ruhani'ye doğrudan yanıt verdi. Tahran yönetiminin dile getirdiği suçlamaları reddeden Haley, "Saldırının neden kaynaklandığını anlaması için kendine bakması lazım. İstediği kadar suçu bize atabilir. Yapması gerekense aynaya bakmak" dedi.

İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani, bu sabah düzenlenen askeri törende kürsüye çıkmış "ABD bu ülkeye yeniden adımını atabilmek için ülkemizde kaos ve kargaşa çıkarmak istiyor, ama bunlar hayal ürünü ve asla amaçlarına ulaşamayacaklar" demişti.

ABD'nin desteklediği Körfez ülkelerini hedef gösteren ancak isim vermeyen Ruhani'den daha sert açıklama ise, Devrim Muhafızları'ndan geldi. Ahvaz'daki saldırıda 12 üyesini kaybeden Devrim Muhafızları, 'kanlı ve ölümcül' bir intikam alınacağını duyurdu.

ABD-İran ilişkileri, son dönemde hayli gergin. Başkan Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesi ve ardından ilan edilen yaptırımlar, Tahran-Washington hattında gerilimi zirveye çıkardı.


Gerilim tırmanıyor! İran ABD'ye patladı

(Milliyet)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX