ABD'de sinagoga saldırı: 11 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin Pittsburgh kentinde 27 Ekim Cumartesi günü silahlı bir kişi ayin sırasında sinagoga girerek içerde bulunanlara yönelik silahlı saldırı gerçekleştirdi.

Saldırıda 11 kişi ölürken 6 kişi de yaralandı. Saldırı ABD'nin yakın tarihindeki en önemli anti-semit saldırı olarak kabul ediliyor.

Saldırgan Robert Bowers gözaltına alındı. Saldırının gerçekleştiği Tree of Life (Yaşam Ağacı) adlı sinagog, şehrin doğusunda bulunan Squirrel Hill mahallesinde yer alıyor. Saldırganın silahlı saldırının yanısıra nefret suçu ile de suçlanacağı belirtildi. Yaralananlar arasında 4 de polis bulunuyor. 

Saldırının ardından çok sayıda kişi sinagog önünde toplandı. Saldırıyı ABD'nin son dönemdeki politik iklimiyle bağlantılı bulanlar da var. AP'ye konuşan Yeni Işık Kilisesi'nden bir yetkili "Nefret söylemi boca ederseniz kimileri de harekete geçer. Bu kadar basit. Ve bu da sonuç. Çok sayıda insan öldü" dedi. Saldırıdan sonra ABD'deki Yahudi toplulukları sinagoglardaki güvenlik önlemlerini artırdı. 

Saldırgan hakkında önceden önemli bir suç kaydı olmadığı ancak sosyal medyada Yahudi karşıtı nefret söylemlerinde bulunduğu açıklandı. Yetkililer saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyor. 

Kategoriler

Genel Güncel