Dolar

32,5099

Euro

34,9393

Altın

2.430,53

Bist

9.716,77

ABD'de kurşun geçirmez okul çantalarının satışında artış

ABD-Florida'da yaşanan saldırının ardından çocuklar için kurşun geçirmez okul çantalarının satışında artış görüldü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-20 00:36:53

ABD'de kurşun geçirmez okul çantalarının satışında artış

TIMETURK| ÇEVİRİ

ABD-Florida'da yaşanan saldırının ardından çocuklar için kurşun geçirmez okul çantalarının satışında artış görüldü. News hub'ın haberine göre BulletBlocker şirketi bir günde yüzde 30 artışla 500 çanta sattı.

Firma sahibi Joe Curran'ın ifadesine göre askeri seviyede hazırlanmış çantaların fiyatı ise 500 dolara varabiliyor. Çantaların çoğunluğunun ise Florida'ya satıldığı belirtildi.

2 KİLODAN BİRAZ FAZLA

Çantalarda kurşun geçirmez yeleklerde kullanılan “kevlar” malzemesinin kullanıldığı aktarılırken 2 kilodan biraz daha ağır oldukları belirtildi. BulletBlocker NIJ IIIA modelinin hangi mermileri kaç atışta durdurabileceği de detaylı bilgi olarak verildi.

Çantaların yanı sıra sektörde kurşun geçirmez tahtalar ve panoların da okullara pazarlandığı ifade edildi.

ÇOCUKLARI İÇİN ÇANTA ÜRETTİ

Eski Amerikan komandosu, polis şef yardımcısı ve silah eğitmeni olan firma sahibi Curran ise “Virginia Tech katliamının korkusunu yaşadıktan sonra okul çağındaki iki çocuğu için çantayı bulduğunu” ifade etti.

Bununla birlikte piyasada üretilen bu tür çantaların ise henüz Florida saldırısında kullanılan tamamen metal kaplı ve AR-15 tipi bir tüfekten atılan mermileri durduramayacağı belirtildi.

"İNSANLAR SİLAH GEÇİRMEZ ÇANTA DEYİNCE SURAT ASARDI"

Buna benzer çantaların üreticisi bir başka firma Guard Dog Security'nin Başkanı Yasir Şeyh ise, “Birkaç yıl önce insanlar silah geçirmez çantalar surat asardı şimdiyse bu fikri benimsediler” dedi.

Küresel nüfusun yüzde 5'ini oluşturan Amerika'da halen sivil nüfusun yüzde 35-50 kadarı silah sahiplerinden meydana geliyor.

Haber Ara