ABD'den 30 milyar dolar tasarruf için kritik karar!

ABD Hava Kuvvetleri, önümüzdeki 5 yıl içinde 8 savaş uçağını erken emekli etmeyi hedefliyor. ABD, filosunda yapacağı bu revizyonla 30 milyar dolar tasarruf etmeyi planlıyor.

ABD'den 30 milyar dolar tasarruf için kritik karar!
ABD'den 30 milyar dolar tasarruf için kritik karar!
GİRİŞ 18.11.2019 06:35 GÜNCELLEME 18.11.2019 06:44
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD Hava Kuvvetleri, havadan istihbarat/gözetim/keşif yapmaya yönelik kullanılan komuta kontrol filosunda revizyona gitmeye hazırlanıyor.

 

 

ABD Hava Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı David Goldfein, mevcut Hava Kuvvetleri harcamalarına yönelik yaptığı açıklamada eski uçaklardan birkaçının erken emekli edilmesiyle 30 milyar dolarlık tasarruf sağlanacağını ifade etmişti.

The National İnterest sitesinde yer alan habere göre; Kasım ayında, Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nden Todd Harrison, önümüzdeki beş yıl içinde erken emekli edilmesi hedeflenen sekiz eski uçak tipini listeleyen bir rapor yayınladı. Raporda 707 tabanlı RC-135 keşif uçakları, E-3 Sentry erken uyarı uçakları ve E-8 JSTAR savaş alanı gözetleme ve komuta uçakları yer aldı.

 

 

YORUMLAR 13
  • Girbet li 4 yıl önce Şikayet Et
    Malisef sunu gorduk turk un turkten baska dostu yok biz silahlanmaliyiz...
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok sevindik, Eski malları bedava yardım adı altında fakir ülkelere verir. 30 milyar doları onlardan alır cebe indirir adıda yardım yaptı olur.
    Cevapla
  • Super 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçaklar "Radar Ufku" açısından, ülke savunması için çok önemli; ayrıca hava operasyonlarının koordinasyonunda kritik görevler icra ediyorlar. 2015 yılında Irak ve Suriye'nin kuzeyine yapılan geniş kapsamlı hava harekatının koordinesini bu uçağımız sağlamıştır. Harekât gecesi havadaki 50 kadar F 16 ve 25 kadar F 4 2020 uçaklarını yönlendirip hedeflerin en az sapma ile vurulup yok edilmesini sağlamıştır. 75 savaş uçağını birden aynı anda havada tutup, gece vakti toplu harekât yapabilen çok az ülke var...
    Cevapla
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum, yazmış herkes bize ne bundan diye. Ya ülkede beyin ölümleri bu kadar arttı mı !!! Haberin başlığını görünce okuma yaa o-ku-ma, okuma okuma arkadaşım. Hoşuna gitmeyen hiçbir şeye bakma ve okuma, sonra boş laflarla kafa yoruyorsunuz.
    Cevapla
  • faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    bizi ilgilendirmez elin gavuru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak