ABD'de bir market, müşterinin üzerine öksürdüğü 35 bin dolarlık ürünü Covid 19 şüphesiyle çöpe attı

ABD'de bir market, müşterinin üzerine öksürdüğü 35 bin dolarlık ürünü Covid 19 şüphesiyle çöpe attı
© Aimee Dilger/AP
© Aimee Dilger/AP
By Kerem Congar
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

ABD'de bir market, müşterinin üzerine öksürdüğü 35 bin dolarlık ürünü Covid 19 şüphesiyle çöpe attı. Olay hakkında soruşturma başlatıldı.

REKLAM

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki market sahibi, bir kadının yiyeceklerin üzerine kasten öksürmesi üzerine, koronavirüs bulaşabileceği korkusu ile 35 bin dolar değerindeki ürünü çöpe attı.

Söz konusu kadının 'terör saldırısı suçlamasıyla' yargılanacağı belirtiliyor.

Çarşamba günü Hanover şehrinde bulunan Gerrity's adlı süpermarkette meydana gelen olayda işletmenin ortaklarından Joe Fasula, Margaret Ann Cirko adlı bir kadının içeri girerek taze ürünler, fırın bölümündeki gıdalar, et ve manav reyonunda yer alan bütün ürünlerin üzerine kasti bir şekilde öksürdüğünü açıkladı.

Olay sonrası market çalışanları tarafından dışarı çıkarılan kadının güvenlik kamerası görüntülerinden eşgalinin belirlendiği ve akıl sağlığının yerinde olup olmadığının araştırılacağı kaydedildi. Hanover Township Polis Karakolu yetkilileri söz konusu kadının Covid 19 testine sokulacağını, testlerin pozitif çıkması durumunda cezai işlem başlatılacağını kaydetti.

Market sahibi Fasula, olay sonrası tüm marketin dezenfekte edildiğini ve tüm ürünleri de çöpe atmak zorunda kaldıklarını söyledi. Fasula, "Zor günler yaşadığımız şu günlerde tüm bu ürünleri çöpe atmak gerçekten de üzücü. Birçok insan ileride gıda sorunu yaşayıp yaşamayacağı konusunda endişe duyuyor. Bu durum biraz da rahatsız edici" diye konuştu.

SEAN MCKEAG/AP
Market sahibi Joe Fasula, şu zamanda tonlarca ürünü çöpe atmanın hayal kırıklığı olduğunu açıkladı.SEAN MCKEAG/APAimee Dilger

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bugüne kadar 1.718 koronavirüs vakası tespit edilirken, enfekte olan 16 kişi hayatını kaybetti.

ABD 26 Mart akşamı güncellenen verilerle şu anda dünyada en çok koronavirüs vakası görülen ülke konumuna yükseldi. Ülkede toplamda 86 bine yakın enfekte insan bulunurken, bin 300'ü aşkın kişi de salgın nedeniyle hayatını kaybetti.

ABD'de koronavirüsü bilerek yaymak 'terör suçu' kapsamında

Amerikan Adalet Bakanlığı çarşamba günü yaptığı açıklama ile koronavirüsü kasıtlı olarak yayan insanların terörizm ile suçlanabileceğini açıklamıştı.

Hafta başında New Jersey’de bir market çalışanının yüzüne kasten öksüren ve koronavirüs taşıdığını iddia eden bir kişinin 'terör tehdidi' oluşturmaktan ceza aldığı öğrenildi.

Diğer taraftan, Missouri eyaletinde bir gencin de benzer bir hareketi yüzünden hafta başında terör suçu işlemekten suçlu bulunduğu bilgisi yerel gazete haberlerinde yer bulmuştu.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

İtalya'dan Türkiye'ye gelen ve ateşi yüksek çıkan 13 öğrencinin koronavirüs testi negatif çıktı

Parola Maske-19: Koronavirüs karantinasında evde şiddet gören kadın gizli kodla polis çağırabilecek

ABD'de üniversitelerdeki Filistin yanlısı protestolarda onlarca öğrenci tutuklandı