ABD uçakları Venezuela sınırında

İnsani yardım malzemeleri adı altında Kolombiya sınırına uçaklar indiren ABD, darbe hazırlıkları yapıyor.

F5HABER F5HABER
ABD uçakları Venezuela sınırında

Florida eyaletindeki Homestead Hava Üssü'nden kalkan 3 "Boeing C-17" tipi askeri uçak, Cucuta şehrine vardı.

DAHA FAZLA YARDIM OLACAK MESAJI

Uçaklarda toplam 180 ton gıda ve ihtiyaç malzemesi bulunduğunu ifade eden ABD uluslararası yardım kurumu USAID'in Direktörü Mark Green, "Bu ne ilkti ne de son olacak. Daha fazla yardım yolda." dedi.

ABD uçakları Venezuela sınırında - Resim : 1

Suriye'ye insani yardım bahanesiyle gelen ABD uçaklarının silah götürdüğü ortaya çıkmıştı. O dönemde de ABD medyası dünyaya haberleri 'insani yardım' adı altında sunuyordu.

MADURO ÜZERİNDE SİYASİ BASKI ÇABASI

Söz konusu sözde yardım, askeri uçaklarla taşınan ilk insani yardım oldu. ABD'nin bu adımı, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido'yu tanıyan Washington yönetiminin, görevdeki Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve sosyalist hükümeti üzerindeki baskıyı arttırma çabası olarak yorumlanıyor.

ABD uçakları Venezuela sınırında - Resim : 2

Geçen hafta Kolombiya sınırına sözde insani yardım götüren ABD'nin askerleri görüntülenmişti.

"KÜRESEL YARDIM ŞOVU"

Maduro, perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'nin insani yardım hamlelerini eleştirmiş, "Hem bizim hükmümüzü kesip paramızı çalıyorlar, sonra da 'Alın bu kırıntılarla idare edin.' diye bunu küresel şova çeviriyorlar. Biz tüm onurumuzla bu küresel şova 'Hayır!' diyoruz. Venezuela'ya yardım etmek isteyen herkese açığız ama ihtiyacımız olan her şeyi alacak gücümüz var." ifadelerini kullanmıştı.

ABD uçakları Venezuela sınırında - Resim : 3

GUAİDO'YA GEÇİCİ DEVLET BAŞKANI VASFI

ABD ve Avrupa ülkelerinin Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanıması, Maduro hükümetinin yurt dışı varlıklarını yönetmesini ve kendi gıda yardım programını yürütmesini zora sokuyor.

PARA TRANSFERİNE YASAK

Washington yönetimi, daha önce Venezuela devletinin ABD'deki, aralarında petrol şirketi Citgo'nun da olduğu varlıklarını Guaido'nun kontrolüne vermiş ve Maduro'nun kontrolündeki kurumların para transferlerine yasak getirmişti.

SONRAKİ HABER