Dolar

32,5244

Euro

34,9814

Altın

2.431,49

Bist

9.806,23

ABD uçakları broşür dağıttı: Yerini bilene 11 milyon dolar vereceğiz

ABD Başkanı Donald Trump'ın başa geldiği 2017 yılının Ocak ayından bu yana Yemen'de ABD saldırıları hız kazandı. Son olarak ABD senatosu Suudi Arabistan'a Yemen için verdiği fonları kesme kararı alırken, Yemen’e ‘’nokta’’ operasyonlara başlayacağının işaretini havadan dağıttığı broşürlerle açık etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-16 17:09:44

ABD uçakları broşür dağıttı: Yerini bilene 11 milyon dolar vereceğiz

ABD uçakları Yemen'de uçaklardan bu defa bomba değil broşürler dağıttı. Dağıtılan broşürlerde El Kaide'nin Arap Yarımadası emiri Kasım er-Rımi'nin yerini bildirene 11 Milyon dolar ödül vereceğini duyurdu.

Kasım er-Rımi, Yemen'de faaliyet gösteren Ensaruş Şeria'nın hareketinin başında bulunan kişi olarak biliniyor. Er Rimi ayrıca Arap Yarımadasındaki El Kaide'nin mevcut koşullardaki savaş stratejisini belirliyor.

 

WhatsApp Image 2019-02-16 at 16.51.51

 

Kasım er-Rımi, Usame bin Ladin'in özel yetiştirip Yemen'e gönderdiği isim olarak biliniyor. Daha önce Ensaruş Şeria'nın sözcüsü olan Er-Rımi, bazı emirlerin ABD tarafından insansız uçakla vurulmasından sonra hareketin başına lider olarak seçilmişti.

Kasım er-Rımi ve önceki emirler bütün söylem ve eylemleriyle ABD hedef aldıklarından dolayı ABD kendileriyle amansız bir mücadeleye girdi. Ensaruş Şeria yayınladıkları görsel ve dergilerle sürekli ABD'nin hedef alınmasının zorunluluğuna deyiniyor.

Arap Yarımadasındaki El Kaide, Dr. Eymen Ez Zevahiri'ye bağlılığını her fırsatta gösteren ve lider kadrosu Afganistan'da yetişen, El Kaide'nin en etkin kolu olarak biliniyor. Her fırsatta ABD'nin İslam'a ve Müslümanlara yönelik kin ve nefretine değinen Kasım Er Rimi, ABD'nin Afganistan, Irak, Somali ve Suriye'deki saldırılarının İsrail yanlısı politikalarının bir sonucu olduğunu belirtiyor.

 

WhatsApp Image 2019-02-16 at 16.51.37

 

ABD, YEMEN'DE HAVA SALDIRILARI İLE KATLEDİYOR

ABD, Yemen'de saldırılarda El Kaide'ye bağlı eğitim kamplarını ve medya sorumlularını özellikle hedef alıyor. Bu saldırılarda kimi zaman siviller de hedef alınıyor. 29 Ocak 2017'de Beyda vilayetindeki Yakla'ya düzenlenen baskında aralarında çocukların da öldüğü çok sayıda sivil öldürülmüştü. El Kaide'nin tanınmış yüzlerinden Enver Evlaki'nin kızı, 8 yaşındaki Nevvar Evlaki de baskında silahla vurularak öldürülmüştü.

Haber Ara