ABD Temsilciler Meclisi'nden Arakan kararı!

ABD Temsilciler Meclisi, Myanmar ordusu tarafından Arakanlı Müslümanlara yapılan saldırıları 'soykırım' olarak tanıyan yasa tasarısını kabul etti.

ABD Temsilciler Meclisi'nden Arakan kararı!
ABD Temsilciler Meclisi'nden Arakan kararı!
GİRİŞ 14.12.2018 00:08 GÜNCELLEME 14.12.2018 01:33
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda yapılan oylamada sadece 1 vekilin "hayır" oyu kullandığı tasarıya 394 vekil "evet" oyu verdi.

Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Steven Joseph Chabot tarafından sunulan yasa tasarısında, Myanmar ordusu tarafından Arakanlı sivillere yönelik saldırıların kınanması ve 2017 yılında Arakan'da yapılan saldırıların "soykırım" olarak tanımlanması maddeleri yer aldı.

Ayrıca tasarıda, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çi ve Başkan Win Myint'e, Reuters haber ajansının Myanmar'da tutuklanan iki muhabiri Wa Lone ve Kyaw Soe Oo da dahil, tüm gazeteci ve siyasi mahkumları serbest bırakması çağrısı da yer aldı.

ABD yönetimi, uzun süredir Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırılarına "sessiz" kalmakla eleştiriliyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • yalnız kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    çin uygur türklerine zaten şu anda soy kırım uyguluyor. Kafir çine bir gün gelecek haddini bildireceğiz insanlıktan nasibini almamış kafirler.
    Cevapla
  • Çiğdem 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin'e karşı yapılan bir tepki kararı Yoksa müslümanlar çok da umurlarında değil
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Soykırımın arkasinda Çin oldugu için Yasa kabul gördü. Amaç Çin ile her alanda mücadele. Bu daha başlangıç .Bu denklemden Türkiye geçmiş tarihindeki gibi tekrardan süper güç olacak bütün muslumanlarin hamisi olacak insaallah . Sancak düştüğü yerden kalkar. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun
    Cevapla
  • Terazi 5 yıl önce Şikayet Et
    So what
    Cevapla
  • ***** 5 yıl önce Şikayet Et
    Arakanlı müslümanlar soykırıma uğrarken sen nerdeydin bunda senin parmağın yokmu kendini masummu gösterin senin elinde dünyanın kanı var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez