Görüş Bildir
Haberler
ABD Meclisi'nde Cemal Kaşıkçı Tasarısı: 'Suudi Arabistan'a Silah Satışı ve Yardımlar Durdurulsun'

ABD Meclisi'nde Cemal Kaşıkçı Tasarısı: 'Suudi Arabistan'a Silah Satışı ve Yardımlar Durdurulsun'

ABD Temsilciler Meclisinde, Cemal Kaşıkçı olayı nedeniyle Suudi Arabistan'a tüm silah satışlarının ve yardımların durdurulması için yasa tasarısı sunuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'de Temsilciler Meclisi Massachussets eyaleti vekili Jim McGovern, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı nedeniyle Suudi Arabistan'a tüm silah satışlarının ve yardımların durdurulması için meclise yasa tasarısı sunduğunu açıkladı.

AA'nın aktardığına göre, Demokrat vekil, Temsilciler Meclisine resmen sunduğu yasa tasarısıyla ilgili açıklamasını Twitter hesabından yaptı.

"Bakan Pompeo Suudi hükümetinin dahli olmadığını tescil edene kadar..."

"Bakan Pompeo Suudi hükümetinin dahli olmadığını tescil edene kadar..."

McGovern, açıklamasında, 'Bakan Pompeo, Suudi Arabistan Hükümetinin 'Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolması veya öldürülmesine ilişkin emir veya direktif vermediğini' tescil edene kadar Suudi Arabistan'a tüm askeri yardım ve satışların yasaklanması için Temsilciler Meclisine yasa tasarısını resmen sundum.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kabul edilmesi için Cumhuriyetçilerin desteği gerek

Kabul edilmesi için Cumhuriyetçilerin desteği gerek

Temsilciler Meclisi, tasarının içeriğini henüz kamuoyu ile paylaşmazken, tasarıya şu ana kadar 6 Demokrat ve 2 Cumhuriyetçi temsilcinin de destek verdiği belirtildi.

Dış İlişkiler Komitesine sunulan tasarının hem komitede hem de mecliste oylanıp kabul edilebilmesi için çoğunlukta olan Cumhuriyetçilerin desteğini de alması gerekiyor.

Trump yönetimini Kaşıkçı konusunda eleştiren bazı Cumhuriyetçi meclis üyeleri ve senatörler, konunun bir an önce aydınlatılması ve gerekirse Riyad yönetimine karşı sert tedbirlerin alınması gerektiği yönünde birçok açıklama yapmışlardı.

Geçtiğimiz günlerde 22 senatörün Başkan Trump'a gönderdiği mektupta, Kaşıkçı olayında dahli bulunan Suudilere yaptırım talep edilmişti.

Trump Suudi Arabistan'a yaptırım çağrılarına kulak asmayacağını söyledi

Trump Suudi Arabistan'a yaptırım çağrılarına kulak asmayacağını söyledi

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasının ardından Suudi Arabistan’dan uzaklaşmak istemediklerini söyledi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Fox Business Network kanalına konuşan Trump, ABD’de hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler’den gelen Suudi Arabistan’a yaptırım çağrılarına kulak asmayacağını söyledi.

Trump, Suudi Arabistan’a silah satışının durdurulması durumunda bu ülkenin silahlarını başka ülkelerden alabileceğini belirterek, 'Umarım bir sonuç çıkar. Göreceğiz, en ince detayına kadar inceleyeceğiz. Kral ve veliaht prens bu konuda bir bilgiye sahip değildi. Benim gözümde bu önemli bir faktör.Terörizmle mücadelede, İran’da ve diğer yerlerde olan her şeyde Suudi Arabistan’a ihtiyacımız var' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
10
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hadi hadi inanmış gibi yapalım. Ulan iki cihan bir araya gelse Suudi Arabistan'ı satamazsınız siz. Ortadoğu'da öl deseniz ölecek bir maşaya ihtiyacınız var. ... Devamını Gör

Viyol10sel

Suudiler, Katarlar ve Tayyibistan... Türkiye demeye dilim varmıyor Abd ve İsrail'in en büyük tetikçisi taşeronu bu üç ülke. Bütün pis işlerini genelde bunlar... Devamını Gör

Kzlt

Olur mu öyle şey canım, hac paraları rusya'ya mı gitsin.

feyk

son 5yildir suudi arabistani o kadar hizli silahlandiriyorlarki akillara zarar. su an suudi arabistan dunyada amerika ve cinden sonra silahlanmaya en cok par... Devamını Gör