Dolar

32,5409

Euro

34,8821

Altın

2.431,88

Bist

9.771,81

ABD Kongre üyesi Cortez: İsrail’e yapılan yardımlar kesilsin

ABD Kongre Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Başbakan olarak tekrar seçilmesine cevaben, ABD’nin İsrail’e her yıl yaptığı 3 milyar dolarlık askeri ve ekonomik yardımı kesmesini önerdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-18 18:21:41

ABD Kongre üyesi Cortez: İsrail’e yapılan yardımlar kesilsin

buyuk4

İsrail'in Filistin halkına karşı uyguladığı baskı ve insan hakları ihlalleri artık ABD'de de tepki görmeye başladı. Trump'ın Cumhuriyetçileri İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı baskılara sessiz kalırken; Demokratlar'dan ise Filistin halkını destekleyici açıklamalar geliyor.

iSRAİL'E YILDA 3 MİLYAR
DOLARLIK ASKERİ VE
EKONOMİK YARDIM YAPILIYOR

ABD Kongre Üyesi, Demokrat Partili Milletvekili Alexandria Ocasio-Cortez, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun başbakan olarak tekrar seçilmesine cevaben ABD'nin İsrail'e her yıl yaptğı 3 milyar dolarlık askeri ve ekonomik yardımı kesmesini önerdi.
“Bence bunlar bizim meclisimizde yaptığımız konuşmaların bir parçası, ama gerçekten gördüğümüz şeyin dünyadaki otoriterleşmenin bir yükselişi olduğunu düşünüyorum. Netanyahu'nun da Trump benzeri olduğunu düşünüyorum ”dedi.

Cortez, Yahoo News ' Skullduggery' podcast'iyle yaptığı röportajda, “Önerinin kesinlikle masada olduğunu, bunun da tartışılabilecek bir şey olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ocasio-Cortez, ABD'nin İsrail'in Batı Şeria'daki Filistinli çocukları alıkoymalarını engellemesini yasaklayan Demokratik Minnesota Temsilcisi Betty McCollum tarafından önerilen bir tasarı dahil olmak üzere Filistinlileri İsrail ihlallerinden korumanın birçok yolunun olduğunu açıkladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, seçim kampanyası sırasında, Batı Şeria'daki Filistin topraklarına inşa edilen yasadışı yerleşimleri İsrail topraklarına eklemeye söz vermişti.

TWITTER'DA TRUMP'TAN SONRA EN ÇOK ETKİLEŞİM ALAN İKİNCİ SİYASETÇİ

Alexandria Ocasio-Cortez, Amerikalı politikacı, aktivist, eğitimci. Geçen kasım ayında yapılan ara seçimlerde büyük bir başarı gösterek Temsilciler Meclisi'ne giren ABD tarihinin en genç Kongre üyesi oldu.
Demokrat Partili milletvekili Alexandria Ocasio-Cortez, siyasette yakaladığı başarıyı kısa süre içerisinde sosyal medyaya da taşıdı ve ABD Başkanı Donald Trump'tan sonra Twitter'da en çok etkileşim alan ikinci siyasetçi oldu. Axios'un sayfasına taşıdığı CrowdTangle sosyal medya veri ölçüm ve değerlendirme platformunun araştırmasına göre, Cortez'in 1 ay içerisindeki Twitter etkilişiminin ABD'nin 5 büyük medya kuruluşunun toplamından daha fazla olduğunu ortaya koydu.
Cortez, ABD Başkanı Trump'ın hedefindeki Demokrat Milletvekili İlhan Omar'ın en büyük destekçilerinden biri olarak biliniyor.

Haber Ara