9 Ekim'de başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na, dün (17 Ekim) ABD ile yapılan mutabakat gereği 5 günlüğüne ara verilmesine karar verildi. Yapılan anlaşmaya göre; Türkiye 120 saat boyunca (22 Ekim saat 20:00'a kadar) hedeflenen noktalardan teröristlerin çekilmesini bekleyecek. Bu zaman zarfında teröristler bölgeyi boşaltacak.

PYD/YPG sınırın 32 km altına çekildiğinde ise operasyon sona erecek. Bölge TSK'nın kontrolüne geçecek.

Operasyon nedeniyle Ceylanpınar'dan ayrılan vatandaşlar da ilçeye dönmeye başladı.


OPERASYON NOKTALARINDA SON DURUM NE?

Barış Pınarı Harekatı; yoğunluklu olarak, Akçakale'nin hemen karşısında bulunan Tel Abyad ile Ceylanpınar'ın hemen karşısında bulunan Resulayn ilçelerinde sürdürülüyor.

Tel Abyad'da operasyonun 7'nci gününde hakimiyet sağlanmış ve TSK destekli SMO (Suriye Milli Ordusu) unsurları kentte kontrolü sağlamıştı.

 

RESULAYN'DAN SİLAH SESLERİ GELMEYE DEVAM EDİYOR

Ancak Resulayn'da kent merkezinde hakimiyet tamamen sağlanmış değil. Her ne kadar operasyonun 6'ncı gününde şehir merkezi ele geçirilse de teröristlerin kent içerisindeki tünellere sığınmaları ve kilise, cami gibi kutsal mekanları mesken tutup saldırılarına devam etmeleri sonucu çatışmalar yer yer sürüyor. Dün gece Resulayn'dan gelen yoğun çatışma sesleri günün ilk ışıklarına kadar sürdü. Bugün de Resulayn'dan silah sesleri gelmeye devam ediyor.

DUMANLAR YÜKSELİYOR

Resulayn'da teröristlerin yaktıkları lastikler gökyüzünü siyaha bürüdü.

SMO MENSUPLARI AKÇAKALE'YE GELDİ

SMO mensupları Akçale'ye geri dönerken görüntülendi.


Öte yandan Reuters haber ajansı, ABD ve Türkiye arasında varılan anlaşmanın ardından Şanlıurfa'nın Akçale ilçesinden yeni fotoğraflar geçti. Ajansın paylaştığı karelerde Tel Abyad'dan dönen Suriye Milli Ordusu (SMO) mensupları Akçale'ye girerken görülüyor.

FOTO:SÖZCÜ


CEYLANPINAR'DA HAYAT NORMALA DÖNÜYOR

Öte yandan Ceylanpınar ilçesinde de hayat normale dönüyor. Harekat nedeniyle ilçeyi terk eden Ceylanpınarlılar evlerine dönmeye başladı.