ABD Dışişleri Bakanı ile Suudi Kral'ın görüşmesinde Cemal Kaşıkçı cinayeti gündeme gelmedi

ABD Dışişleri Bakanı ile Suudi Kral'ın görüşmesinde Cemal Kaşıkçı cinayeti gündeme gelmedi
© Reuters
© Reuters
By Kadir Celimli
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Suudi Arabistan kralı Selman Bin Abdulaziz arasında pazartesi günü gerçekleşen görüşmede gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine değinilmedi.

REKLAM

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Suudi Arabistan kralı Selman bin Abdulaziz arasında pazartesi günü gerçekleşen görüşmede gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine değinilmedi.

İran'ın ABD'ye ait insansız hava aracını (İHA) düşürmesinin ardından iki ülke arasındaki tansiyonun yükselmesi üzerine Pompeo; ABD'nin Körfez'deki müttefiklerine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Suudi Kral Selmanla bugün görüştü. Görüşmeye katılan diplomatik yetkililer Kaşıkçı cinayetinin gündeme gelmediğini belirtti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA ise, 'Suudi Kral ve Pompeo arasında Cidde'de gerçekleştirilen görüşmede bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alındı' dedi.

Geçen hafta Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan raporda Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle alakalı olarak Suudi veliaht Prensi Muhammed Bin Salman'ın soruşturulması gerektiği belirtilmişti.

Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan konsolosluğuna girmiş ve bir daha çıkamamıştı. Gazetecinin Suudi Arabistan'dan gelen uzman bir ekip tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Ek kaynaklar • Reuters

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Sınır Tanımayan Gazeteciler'den Suudi Arabistan'ın reklam panosuna itiraz

'Riyad, ABD ile savunma anlaşması için Filistin devleti talebini yumuşatabilir' iddiası

Rusya ve Suudi Arabistan'dan OPEC+ üyelerine kesintiye katılma çağrısı