ABD büyük işgale hazırlanıyor

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, Kerkük'e yığınak yapan ABD'nin Sincar ve Mahmur bölgelerini de işgale hazırlandığını söyledi.

ABD büyük işgale hazırlanıyor
ABD büyük işgale hazırlanıyor
GİRİŞ 23.09.2017 06:56 GÜNCELLEME 23.09.2017 06:58
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Kerkük’ten Akdeniz’e uzatılmak istenen terör koridorunun Irak ayağında sözde bağımsızlığa yönelik oylamada son iki güne girildi. Tüm dikkatlerin çevrildiği Irak’ta referandum girişimini değerlendiren Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi tüm bölgenin adım adım büyük bir savaşa sürüklendiğini ve ABD’nin Kerkük, Sincar, Mahmur bölgelerini de içine alan ve İran sınırına uzanan büyük çaplı bir işgale hazırlandığını söyledi.

Başta Musul ve Kerkük olmak üzere DEAŞ’ın işgal ettiği tüm bölgelerin terörden arındırılmasına rağmen asli sahipleri yerine Peşmerge’ye teslim edildiğini söyleyen Erşad Salihi, Barzani ve PKK’ya kurdurulmak istenen terör devletlerinin Arap ve Türkmenlerden gasbedilen topraklar üzerinde bina edilemeyeceğini kaydetti. Salihi, “Bir an önce Türkmen ve Araplara ait topraklar ve tüm haklar sahiplerine iade edilsin” çağrısında bulundu.

PKK'LI TERÖRİST SEVKİYATI

Referandum takviminin işlemeye başladığı ilk günden itibaren Barzani ve Talabani’ye bağlı Peşmergeler eliyle Kerkük’e 3 kez PKK’lı terörist sevkiyatının gerçekleştiğini belirten Salihi, “Barzani bu süreçte öncelikle ABD sonra da PKK’dan medet umuyor” dedi.

Irak’ın bölünmesi ve bölgede yeni korsan devletler inşa edilmesi konusunda gizli servislerin aktif rol aldığını, bölgenin terörize edilmesinde etkin olan güçlerin Irak’ı daha büyük belirsizliğe sürüklediğine dikkat çeken Salihi, onlarca ülkenin Irak’ta menfaat ve bölgesel kaos için harekete geçtiğini kaydetti. Salihi, “Kürt, Süryani, Arap, Türkmen, Ezidi tüm Iraklılar kendi kaderlerini belirleyecek iradeye sahipler ancak harici unsurlar bu iradeyi kırmak için bölgedeler” açıklaması yaptı.

BİZİM DE PLANIMIZ VAR

“Korsan haritaya dahil edilmek istenen Kerkük’te halkımızla birlikte toplantılar yapıyoruz” diyen Salihi, bu işgale kesinlikle direneceklerini, topraklarını ve geleceklerini koruyacaklarını vurguladı. Salihi, “Bizim de bir planımız var ve her ne olursa olsun kendi kutsallarımız için direneceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR 44
  • fahri 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD önce Musul ve kerküğe girmeliyiz
    Cevapla
  • BIR MISAFIR 6 yıl önce Şikayet Et
    halede burdamisin klaviye basinde oturmussin gir musula senin elinden tutanmi var
    Cevapla
  • İsmail 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne olursa olsun abd de dahil Musul ve Kerkük 'ü bunlara yem etmemeliyiz . Müdahale şarttttt.
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    israilin eskiden beri kürtler üzerinde bu topraklarda emelleri oldugunu biliyoruz....amaçları büyük israiil devleti kurmaktır..ALLAHIN izniyle bu emellerine ulaşamayacaklardır.OSMANLI torunlarını unutuyorlar..OSMANLININ ŞAHLANIŞINI HATIRLATMANIN ZAMMANI GELDİ
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN ZAZA 6 yıl önce Şikayet Et
    Musul Kerkük Barzani,nin irak,in Iran in degil öz be öz Adam gibi adma 2.Abdulhamid in kendi tapulu topragidir.Kimin Petrolünü kime peskes cekiyorsunuz...ingiliz,Äbd petrol sirketleri sarmis Kuzey irak bölgesini.
    Cevapla
  • H.öztürk 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamların pilani kürt devleti kurup pyd pkk ve turkiyenin dogusundaki kürt leri toplayip buyuk devlet kurmak oncelikle ABD ve AB üyesi ulkelerin yardimiyla ulkemizin etrafini terorist guruplarla cevirmek en kisa surede irak kürt bolgesi gosterilen tüm topraklari tsk iskal edmeli cok geç olmadan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor