AB: Endişemiz daha da arttı

Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesi ve Demirtaş’a 5 ay hapis cezası verilmesinin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili endişeleri daha da artırdığını duyurdu. Açıklamada “Demokratik yollarla seçilen partilerin Meclis’e tam ve etkin katılımı, Türkiye’nin uluslararası taahhütleri ve aday ülke statüsünün vazgeçilmez unsurudur” denildi.

Yayınlanma: 23.02.2017 - 07:19
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve Selahattin Demirtaş’a da “Türk milletini ve devletini aşağıladığı” gerekçesiyle 5 ay hapis cezası verilmesinin endişeleri daha da artırdığını belirtti.

AB Komisyonu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Eş Genel Başkanlar dahil 3 HDP’li milletvekili hakkında alınan tedbirlerin, TBMM’nin mayıs ayında aldığı bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması kararının ardından dile getirilen kaygıların arttığı belirtildi. AB’nin HDP’lilerin gözaltına alınmaları ve tutuklanmalarına da tepki gösterdiği anımsatılan açıklamada, “Demokratik yollarla seçilen tüm siyasi partilerin yasama meclisine tam ve etkin katılımı, Türkiye’nin uluslararası taahhütleri ve aday ülke statüsünün vazgeçilmez bir unsurudur” ifadeleri kullanıldı.

AB’nin Türkiye’de hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı, temel özgürlükler ve parlamenter demokrasiyi zayıflatabilecek gelişmelere ilişkin endişelerini defalarca dile getirdiği ifade edilen açıklamada, AB’nin Avrupa Konseyi ile birlikte durumu yakından takip etmeye ve değerlendirmeye devam edeceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler