9 PUANLIK GALİBİYET
Kabus gibi bir ilk yarı geçirdikten sonra ikinci devreyi deplasmanda Alanyaspor'u 3-2 mağlup ederek başlayan Çaykur Rizespor'da yüzler gülüyor. Başkan Metin Kalkavan, Yönetim Kurulu Üyeleri Aykut Ferah ve Koray Deniz ile birlikte gittiği Alanya'dan 3 puan ile İstanbul'a dönmenin keyfini yaşarken muhabirimiz Alihan Telatar'a, alınan galibiyetten transfere ve Antalya'da takıma katılan Süleyman Koç'a kadar çok önemli açıklamalar yaptı. Alanya maçından sonra Antalya ve Alanya'da yaşayan Rizeli iş adamları ile bir araya gelen Başkan Kalkavan, 'Alanyaspor karşılaşması bizim için bir dönüm maçıydı. Kaybetseydik çok zor duruma düşecektik ve yukarıdan kopacaktık. Üst gruptan kopmama adına bizim için 9 puanlık maçtı. Futbolcularımız da bunu başardı' dedi.

10 NUMARA FUTBOLCU AZ
Alanyaspor maçında önemli noktanın 3 puan olduğunu ve bunu almayı başardıklarının altını çizen Kalkavan, 'Direk rakibimiz olan bir takımdan böyle galibiyet aldığımız için sevinçliyim. Bu da bizim ligdeki 4. galibiyetimiz oldu. 17 maçta 4 galibiyet aldık. Şimdi ikinci yarı maçları başlayacak ve 7-8 galibiyet daha alarak yukarılara çıkmak istiyoruz. Kötü bir takım değiliz. İlk yarı çok şansız puanlar kaybettik. Bundan sonra daha iyi olacağız' dedi. Transfer için net mesajlar veren Kalkavan, 'Dünyada 10 numara futbolcu çok fazla yok. Almak istiyoruz ama olmuyor. Bazen paran olduğu zaman parayı verdiğinde bile alamıyorsun. Çünkü Rize'nin dev avantajları çok. Ayrıca Türkiye'de 10 numara yok denecek kadar az. Biz de dışarıdan almaya çalışıyoruz' diye konuştu.

EDOMWONYİ İYİ YATIRIM
Kalkavan, 'Dışarıdan almaya çalıştıklarımız da çeşitli nedenlerden dolayı gelmiyorlar. Bu sadece Rizespor için değil, diğer takımlar için de geçerli. Rize olarak bulunduğumuz konum ve şehrin ufaklığını büyük illerle kıyasladığımızda çok ciddi bir dezavantaj yaşıyoruz. Futbolcunun isteyerek gelip katkı yapmasını istiyoruz. Obraniak'tan sonra yerine ciddi bir 10 numara koyamadık. Ama bazı transferler para ile bile olmuyor. Kimisi ekonomik, kimisi kendisi gelmek istemiyor ya da kulübü vermiyor. Bright Edomwonyi gibi çok önemli gelecek vadeden bir forvet aldık. Bu oyuncuyu bir yatırım olarak Rizespor'a para kazandıracağını düşünüyorum. Ara transfer dönemi ay sonunda bitecek. Bu zamanı iyi kullanacağız' şeklinde ifadeler kullandı.

MENAJERLER BOZDU
Büyük uğraş verdikleri Alexander Grünwald ile Maor Bar Buzaglo transferlerinin olmadığının altını çizen Kalkavan, 'Bu oyuncularla anlaşmamıza rağmen kulüpleri ile anlaşma sağlayamadık. Belki sezon sonunda olur. Şuan olma şansları yok çünkü konuştuğumuz şeyleri çok değiştirdiler. Bir saatte, şöyle ya da böyle oldu diye transferleri gerçekleşmedi. Bazı menajerler başka şeyler yapıp transferin bozulmasına neden oluyorlar. Grünwald için Rizespor'dan yüksek teklif aldık diye gidip yetkisini aldılar. Aklını karıştırıp tüm olayı bozdular. Bu bozanların ismini de yakında açıklayacağım. Bu bizi temsil etmiyor diyeceğiz. Bu menajerlerin yaptığı da çok ayıp. Şimdi listemizde olan başka alternatifler için görüşmelerimize devam ediyoruz' şeklinde konuştu.

Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada

İKİNCİ ŞANSI HAK EDİYOR
2011 yılında soygun ve adam yaralamadan 3 yıl 9 ay hapis cezası alıp bir yıl ceza çeken Süleyman Koç'un Rizespor'a transferi ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Başkan Metin Kalkavan Kalkavan, 'Ben herkesin ikinci şansı hak ettiğini düşünüyorum. Süleyman, Almanya Bundesliga'da oynamış çok büyük bir futbolcu. Ayrıca büyük bir sakatlıktan döndü. Antalya'da takıma katıldı. Süleyman'ı biz bir yıl öncede istedik kendisiyle anlaşmamıza rağmen ama 2.5 milyona bile vermediler. Süleyman ile anlaşma yaptık ve oynarsa bizden para alacak. İstekli ve çok kuvvetli bir futbolcu. Ben Süleyman'ın Rizespor'da başarılı olup adından söz ettireceğine inanıyorum. İnşallah hem Süleyman hem de Rizespor için hayırlı bir transfer olur' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi