22 Ekim 2019 08:52

9 aydır kayıp olan Mustafa Yılmaz TEM'de bulundu

Ankara'da 9 aydır kayıp olan Fizyoterapist Mustafa Yılmaz’ın TEM’de gözaltında olduğu ailesine bildirildi. Mustafa Yılmaz'ın avukat istemediğini belirtmesi dikkat çekti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Derya KAYA
Ankara

Şubat ayından bu yana 9 aydır kayıp olan Fizyoterapist Mustafa Yılmaz’ın TEM’de gözaltında olduğu ailesine bildirildi. Sümeyye Yılmaz eşinin avukat istemediğinin kendisine iletildiğini anlatarak, “Sevdiğiniz birinden 245 gün haber alamıyorsunuz ve birden ortaya çıkıyor. Hiçbir şekilde bir mantığa oturtamıyorum. Umudumuzu kaybetmek üzereyken ulaşabildik” dedi. Aynı dönem şüpheli bir şekilde kaybolan 4 kişi de Temmuz ayında TEM'de ortaya çıkmıştı.

FETÖ yapılanması içerisinde yer aldığı iddiasıyla kamudan ihraç edilen Fizyoterapist Mustafa Yılmaz’a şubat ayından bu yana ulaşılamıyordu. Yılmaz gibi aylardır kayıp olan Salim Zeybek, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Mikail Ugan'ın Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM şubesinde olduğu temmuz ayında ortaya çıkmıştı. Ancak Mustafa Yılmaz ve Gökhan Türkmen’in akıbeti hakkında bilgiye ulaşılamamıştı. Mustafa Yılmaz’ın eşi Sümeyye Yılmaz, bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, TEM şubesinden arandığını ve eşinin bulunduğunu duyurdu.

Şubat ayında kaybolan isimler arasında yer alan Gökhan Türkmen’den ise halen haber alınamıyor.

"AVUKAT İSTEMİYOR"

Evrensel'e konuşan Sümeyye Yılmaz, saat: 02.07’de TEM şubesinden arandığını ve eşinin Karapürçek Karakolu’na teslim olduğunun kendisine iletildiğini söyledi. Yılmaz, “Eşimin 23.30’da Karapürçek Karakolu’na teslim olduğu, sonrasında arandığı için TEM’e teslim edildiği söylendi. ‘Eşiniz gayet iyi, sizin ve çocuğunuzun sağlıklı olduğunu görmesini istedi ama avukat istemiyor’ diye bildirdiler” dedi. Gün içerisinde savcı ile görüşmesinin ardından eşi ile gözetim altında görüştürüleceğinin kendisine söylendiğini anlatan Yılmaz, avukatlarının sabah saatlerinde emniyete gittiğini ancak eşinin avukatla görüşmediğini söyledi.

"ARAMASI YOKTU, NİYE TESLİM OLUR BİLMİYORUM"

Yılmaz şöyle konuştu: “Benzer bir senaryoyu aynı dönemlerde kaybolan ve temmuz ayında emniyete teslim olduğu duyurulan 4 kişi içinde görmüştük. Eşim bunca zamanın ardından neden emniyete gidip teslim oluyor anlamadım. Kaybolduğu dönem arandığına dair bir bilgisi yoktu. Teslim olması bir soru işareti. Ne hissettiğimi bilmiyorum. Emniyette gözaltında olduğu söylenince inanamadım, ‘Bir sürü Mustafa Yılmaz var, kontrol edin’ dedim. Umudumuzu kaybetmek üzereyken ulaşabildik. Sakin kalmaya çalışıyorum ama sevdiğiniz birinden 245 gün haber alamıyorsunuz ve birden ortaya çıkıyor. Hiçbir şekilde bir mantığa oturtamıyorum. Bize ‘Algı oluşturuyorsunuz’ dediler ama kesinlikle böyle bir derdimiz yok. 2 buçuk yaşındaki kızımla aylardır eşimi arıyorum, her yere başşvurdum. Benim, çocuğumun, eşimin ailesinin çektiğini bir biz biliriz.”

"AÇIKLAMA YAPILMALI"

Kayıpların durumunu başından beri takip eden HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da, sosyal medya hesabından yetkililerin bir an önce açıklama yapması gerektiğini belirtti. Gergerlioğlu, "Eşi her yerde ararken ve eli boş dönerken Ankara Emniyetinden bir müdür Mustafa Yılmaz için Sakarya caddesinde 'adam hain, yurt dışına kaçtı' diyordu, şımdi aniden bir karakolda bulunmuş..! Hukuksuzluklara boyun eğmeyeceğiz, ailenin neler çektigini tüm toplum biliyor AÇIKLAMA?" paylaşımı yaptı. 

ÖNCEKİ HABER

AYM, polis müdahalesinde yaralanan iki öğretmen için hak ihlali kararı verdi

SONRAKİ HABER

Soçi'deki Erdoğan-Putin zirvesi sonrası Suriye mutabakatı açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...