hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FETÖ'ye 81 ilde "mahrem imam" operasyonu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Ankara merkezli 81 ilde FETÖ'nün en gizli çatı yapılanması "mahrem imamlara" yönelik operasyon başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyonda şu ana kadar 81 ilde 1120 "mahrem imam"ın gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonun dalga dalga ilerleyerek gözaltı sayısının 4 bine ulaşacağı öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda şu ana kadar 81 ilde, 1126 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında 4 bin 672 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan bin 448'inin daha önceden FETÖ'den tutuklu olduğunu açıkladı.

    Başsavcılık, FETÖ’nün emniyet teşkilatı içindeki üyelerinin sivil mahrem imamlarına yönelik soruşturma kapsamında 4 bin 672 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan bin 448'inin daha önceden FETÖ'den tutuklu olduğunu bildirdi.

    Gözaltı sayısının en yüksek olduğu il İstanbul

    Gözaltı sayısının en yüksek olduğu il ise İstanbul. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın talimatı ile başlatılan operasyonlarda 580 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow