Özdilek

Siyaset

7 gazete, 1 dergi, 1 radyo kanalı ve 375 dernek kapatıldı

OHAL kapsamında yayınlanan 677 sayılı KHK ile 7 gazete, 1 dergi ve 1 radyo kanalı ile 375 dernek kapatıldı.

22 Kasım 2016 Saat: 09:26
7 gazete, 1 dergi, 1 radyo kanalı ve 375 dernek kapatıldı
7 gazete, 1 dergi, 1 radyo kanalı ve 375 dernek kapatıldı

OHAL kapsamında yayınlanan 677 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 7 gazete, 1 dergi ve 1 radyo kanalının yanı sıra, eğitim, kültür ve diğer alanlarda faaliyet gösteren, çeşitli illerdeki 375 dernek kapatıldı.

Ekspres Gazetesi (Adana), Türkiye Manşet Gazetesi (Çorum), Dağyeli Gazetesi (Hatay), Akis Gazetesi (Kütahya), İpekyolu Gazetesi (Ordu), Son Dakika Gazetesi (İzmir) ve Yenigün Gazetesi (Ankara), Samsun'daki 'Haberexen' Dergisi, Batman FM radyosunun yanı sıra, eğitim, kültür ve diğer alanlarda faaliyet gösteren, çeşitli illerdeki 375 dernek KHK ile kapatıldı. 

Söz konusu KHK'de kapatma kararına ilişkin şu ifadeler kullandıldı:

"Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan;
a) Ekli (6) sayılı listede yer alan dernekler,
b) Ekli (7) sayılı listede yer alan basın-yayın kuruluşları,
kapatılmıştır. 
(2) Birinci fıkra kapsamında kapatılan derneklere ve basın-yayın kuruluşlarına ait olan taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evrak Hazineye bedelsiz olarak devredilmiş sayılır, bunlara ait taşınmazlar tapuda resen Hazine adına, her türlü kısıtlama ve taşınmaz yükünden ari olarak tescil edilir. Bunların her türlü borçlarından dolayı hiçbir şekilde Hazineden bir hak ve talepte bulunulamaz. Devire ilişkin işlemler ilgili tüm kurumlardan gerekli yardımı almak suretiyle Maliye Bakanlığı tarafından yerine getirilir."

KAPATILAN DERNEKLERİN TAM LİSTESİ

https://www.evrensel.net/upload/detay/2016/kasim/kapatilan-dernekler.pdf

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat