Kamu Personelleri

697 Sayılı KHK İle 11 Bin 500 Kişinin Göreve İadesi Bekleniyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı olan ByLock hakkında önemli bir detay belirlendi. Buna göre FETÖ’nün Mor Beyin yazılı ile GSM numarası sahiplerini iradelerinin dışında ByLock’a yönlendirdiği tespit edildi. 

Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda ByLock suçundan görevden ihraç edilenlerin suçsuzluğu anlaşıldı ve bu ihraç edilenlerin tekrar göreve iade edilmeleri için yeni bir KHK çıkarılacağı ifade edildi.

ByLock kullanımları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 11 bin 480 GSM numarası sahibinin iradesi olmadan ByLock’a yönlendirildiği ifade edildi. 

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada 11 bin 480 GSM numarasının kullanıcılarının iradeleri dışında ByLock IP’lerine yönlendirilmiş olduklarının tespit edildiği belirtilerek bu kullanıcıların gerçek ByLock kullanıcılarının tespitini güçleştirmek ve FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadeleyi sulandırmak amacıyla örgüt mensubu yazılımcılar tarafından geliştirilen uygulamalarla bilinçli olarak bylock.net alan adına yönlendirilmiş oldukları yönünde bulguların belirlendiği ifade edildi.

YENİDEN DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan bu açıklamanın ardından başka bir açıklama yapılarak söz konusu telefon numarası sahiplerinin ByLock’tan tutuklu bulunanlarının dosyalarını eklenecek ve bu kişiler hakkında yeniden değerlendirme yapılacağı ifade edildi.

GÖREVE İADE KHK’SI YAYIMLANACAK

Yapılan açıklamada kapsamında ByLock’a a yönlendirilen telefon numarası sahiplerinin tahliyeleri başladı. Bunun ardından yapılan açıklamada bu numara sahiplerinin kamudaki görevinden ihraç edilenler için göreve iade KHK’sının çıkacağı ifade edildi. Bu Kanun Hükmünde Kararname ile Mor Beyin tuzağına düşen ve kamudaki görevinden ihraç edilen kamu personellerinin göreve iadeleri sağlanacak. Konu ile ilgili olarak geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin bir açıklama yaptı. Müsteşar Tekin açıklamasında 1 – 2 gün içinde Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımlanacağını ifade etti.

Yayımlanacak olan 697 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’de yayımlandığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

697 Sayılı Göreve İade KHK’sı İçin TIKLAYIN. (KHK Yayımlandığında Link Aktif Olacaktır)

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Lütfen kooperatiflerede alımlar acıklansın bu bölümden mezun olanlar haber bekliyor ve hala bir şeyler çıkmadı lütfen açıklansın artıııık

  2. 2016 kpss sınavından bu yana çağrı merkezi Hizmetleri bölümünden hiç atama haberi gelmedi. Biz tüm çağrı merkezi mezunları olarak siz devletimizden atama bekliyoruz. En kısa sürede devletimizin bize mutlu haberi vereceğini temenni ediyoruz.