Mevzuat

695 ve 696 Sayılı İki Yeni KHK Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Resmi Gazete’nin bugünkü mükerrer sayısında 695 ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK)  yayımlandı. Yayımlanan KHK’ların detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

İKİ YENİ KHK RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre, Savunma Sanayii Müsteşarlığı Cumhurbaşkanına bağlandı.  Buna göre, müsteşarlık personeli Cumhurbaşkanı onayı ile atanacak, Cumhurbaşkanı bu yetkisini Müsteşara devredebilecek. 

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanacak. Cumhurbaşkanının daveti üzerine toplanacak komite üyeleri Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, İçişleri ve Milli Savunma bakanları olacak.

DANIŞTAYA 16 YARGITAYA 100 ÜYE KADROSU

Resmi Gazete’de yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Danıştay ve Yargıtaya üye kadrosu ihdas edildi. Yayımlnan KHK’ya göre, Danıştaya 16, Yargıtaya ise 100 yeni üye kadrosu ihdas edildi.

2 BİN 756 PERSONELE İHRAÇ KARARI RESMİ GAZETEDE

Yayımlanan 695 sayılı KHK’ya göre çeşitli kurumlardan toplam 2 bin 756 personel ihraç edildi. Kamu kurumlarına göre ihraç edilen personel sayıları şu şekilde oldu. 155 Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 155 Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve 327 Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinden toplam 637 personel ihraç edildi. TSK’nın dışında diğer kurumlardan yapılan ihraçlar ise şu şekilde oluştu. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 341, Adalet Başkanlığı’ndan 245 kişi, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 350, Emniyet Genel Müdürlüğünden 61, Sahil Güvenlik Komutanlığından 4, belediyelerden 169 kişi ihraç edildi.

117 GÖREVE İADE KARARI

695 Sayılı KHK’da ayrıca daha önceden görevinden ihraç edilen 117 kişi hakkında göreve iade kararı verildiği yer aldı. 

22 SUBAYIN RÜTBESİ ALINDI

Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerde ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan, istifa eden veya başka bir sebeple ayrılan 22 subayın rütbesi alındığı karar yer aldı.Yayımlanan KHK’da ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki uzman erbaşlara da zati demirbaş silah edinme hakkı sağlandı.

BAZI KURUMLAR KAPATILDI

Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 696 sayılı KHK ile Şeker Kurumu ve Alkol Piyasası kapatıldı. Şeker Kurumuna ve Şeker Kuruluna yapılmış olan atıflar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yapılmış sayıldı. Yargıtay’a 100 yeni üye tahsis edildi. Söz konusu KHK’da ayrıca, 695 sayılı KHK ile 7’si dernek, 7’si vakıf olmak üzere 17 kurum kapatılırken, daha önceden kapatılan bir vakıf açıldı, yurt dışında öğrenim gören 6 kişinin ise öğrencilikle ilişiği kesildi.

TERÖRLE MÜCADELE

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle, askerlik görevlerini yerine getiren yükümlülerle terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanması sırasında yardımcı olan sivillerden Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybedenlerin çocukları ve kardeşleri istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, silah altındakiler istemeleri durumunda terhis edilecek.

ASFAT A.Ş. KURULDU

Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle, askeri fabrikalar ve askeri tersanelerin imkan ve kabiliyetlerini kullanarak kamu idarelerinden, kamu iktisadi teşebbüslerinden, yabancılar dahil gerçek ve tüzel kişilerden sipariş almak veya bunların ihtiyaçları için teklif vermek, bu siparişler ve teklifler sebebiyle gerektiğinde müşterek imalat, tasarım, araştırma-geliştirme, ürün geliştirme faaliyetlerinde bulunmak, askeri fabrikalar ve tersanelerin gelişimini ve modernizasyonunu sağlamak, tesisler inşa etmek ve esas sözleşmesinde düzenlenecek diğer ticari faaliyetlerde bulunmak üzere, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT A.Ş.) kuruldu.

Bir Yorum

  1. Merhabalar gözden geçirdim detaylı okumadım polis alımları için bilgi verirmisiniz ? Teşekkürler.

  2. 2010 KPSS MAĞDURLARI NEREDE YAZIKLAR OLSUN ŞU KHKLARLA NE İPE SAPA GELMEZ KONULARLA İLGİLİ DÜZENLEME YAPTINIZ BİZE GELİNCE MECLİSİ İŞARET EDİYORSUNUZ OYALAMAK İÇİN, KAVGADAN SATAŞMADAN BAŞKA BİRŞEYİN OLMADIĞI YERİ İŞARET EDİYORSUNUZ BU MU HAK ADALET

  3. Cezaevlerinde altiyuz bebek varmış annelerin yanında çok üzülüyorum o bebeklere