65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır?

65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır?

65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır?
 Valiliklere gönderilen genelgeye göre 65 yaş ve üzerindekiler, seyahat izin belgesi alarak turizm amaçlı seyahat yapabilecek. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. Seyahat izin belgesi nasıl alınır? 65 yaş üstü seyahat izin belgesi başvurusu...

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 65 yaş ve üzeri vatandaşların turizm amaçlı seyahat etmesiyle ilgili genelge gönderdi.

Genelgeye göre, izin belgesi alınarak turizm amaçlı seyahat yapılabilecek.

65 yaş ve üzeri kişiler, kendileriyle aynı durumdaki 1. derece yakınlarını da kapsayacak şekilde en fazla 6 kişi için izin belgesine başvurabilecek.

İzin belgesi, otobüs, uçak, tren ve özel araçlarla yapılacak yolculuklarda kullanabilecek.

Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi başvurusu nasıl yapılır?

65 yaş ve üstü Turizm Amaçlı Seyahat Belgesi için sağlık kuruluşuna, valilik veya kaymakamlığa gidilmesine gerek olmayacak.

65 yaş ve üstü seyahat izin belgesi için "Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı"ndan ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek.

Başvuru yaparken:

 -Doğum Tarihi,

 -Gideceğiniz Otel/Devremülk/Site vs Adı,

 -Rezervasyon Kodu,

 -Araç Plakası,

 -Birlikte Tatil Yapacakların T.C. Kimlik Numaraları, Doğum Tarihleri ve İsimleri,

 gibi bilgilerin girilmesi gerekiyor.

 Kimler Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesine başvuramayacak?

 3 yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği bulunanlar ve diyaliz hastaları seyahat izin belgesine başvuramayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36