Gazete Vatan Logo

6 ilde FETÖ operasyonu!

Adana merkezli başlatılan FETÖ operasyonunda 16 öğretmen gözaltına alındı. Bursa ve Mersin'de öğretmenler gözaltına alındı

6 ilde FETÖ operasyonu!

Adana merkezli 6 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda "Bylock" kullandıkları tespit edilen 16 öğretmen gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında şafak vakti Adana merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Polis, çoğu daha önce özel okullarda çalışan ve terör örgütünün şifreli haberleşme uygulaması "Bylock" kullandığı tespit edilen 16 öğretmeni gözaltına aldı.

Adli Tıp Birimine getirilen zanlılar, kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

BURSA'DA 12 GÖZALTI

Bursa'da FETO/PDY soruşturması kapsamında, kapatılan Erguvan Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş.'ye yönelik operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Örgütünün Bursa'daki özel eğitim alanındaki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü ile olan bağlantısı nedeniyle kapatılan Erguvan Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş'de eğitimci olarak çalışan ve Bylock kullandığı, örgüte maddi destek sağladığı belirlenen 30 şüphelinin yakalanması amacıyla Bursa ve İstanbul'da operasyon düzenlendi. 23 kişinin adreslerine yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca operasyon sırasında FETÖ/PDY silahlı Terör Örgütü üyeliğinden mahkemece aranan 1 şüpheli de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

MERSİN'DE 23 GÖZALTI

Mersin’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda örgütün kriptolu haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla 23 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 9 kişinin ise aranmasına devam ediliyor. Edinilen bilgiye göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandıkları belirlenen, aralarında öğretmen, memur, güvenlik görevlisi, avukatın da bulunduğu 32 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine harekete geçen Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, şahısların yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekiplerin yaptığı operasyonda A.D., A.Y., B.Ç., B.B., A.D., E.K.F., H.D., K.Ö., H.D., K.D., M.D., K.D., M.H.C., M.C., N.K., R.Ç., S.Y., Z.Ç., C.M., E.F., İ.Ç., N.A. ve R.Y. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 9 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.

Haberin Devamı