6 bin esnaftan Vali Canalp’e teşekkür

Olağan yaşama geçiş sürecinde Edirne Valisi Ekrem Canalp’in destekleri kent esnafları tarafından takdirle karşılandı. Edirne Esnaflar ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, esnaf adına Edirne Valisi Ekrem Canalp’e teşekkür etti. Cingöz; “Yaklaşık 3 günlük bir süre içinde bu kadar yüksek sayıdaki esnaf ve sanatkârın işletmelerini sağlıklı ve güvenli bir şekilde açabilmeleri için çalışan Sayın Valimiz Ekrem Canalp ve çalışma arkadaşlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü ekonomik olarak büyük zorluklar yaşayan esnaf ve sanatkârlarımıza yapılan çalışmalar büyük destek olmuştur” dedi.

Yeni tür koronavirüsü (kovid-19) salgını vaka sayılarının azalması, salgın sebebiyle ölüm sayılarının azalmasının ardından 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren olağan yaşam geçiş süreci başladı. İlgili Bakanlıkların, olağan yaşama geçiş sürecinde uyulması gerekenler hakkında 81 il geneline alınan son kararların genelgelerini göndermişti. Edirne’deki işletmeler ve esnaflar, gerekli tedbirlerin ve kuralların uygulanması için hazırlıklarına başladı. Edirne Valiliğinin esnaflara ve işletmelere yapmış olduğu destek çalışmaları takdir topladı. Edirne Esnaflar ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, kent genelinde 6 bin esnafın yaptığı çalışmalara, Vali Canalp’in büyük destek gösterdiğini ifade etti. Cingöz; “kovid-19 pandemi sürecinde işyerlerini kapatmak zorunda kalan ve 01 Haziran 2020’de işyerlerini açacak olan esnaf ve sanatkarlarımıza işyerlerini yeniden açış sürecinde başta Valiliğimiz olmak üzere tüm belediyelerimizin büyük destek oldu. Kovid-19 salgını sürecinde birçok esnaf ve sanatkarımız işyerlerini kapatmak yada müşteri sayısını yarıya indirerek salgının önlenmesine yardımcı olmuşlardır. Bu süreçte ekonomik olarak büyük sıkıntı çeken esnaf ve sanatkârlarımızın önemli bölümü pandemi kuralları çerçevesinde işyerlerinde faaliyete başlayacaklardır. Öncelikle tüm esnaf ve sanatkârımıza bu süreçteki dirayetleri ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor. 1 Haziran’dan itibaren açacakları işyerlerinde hayırlı ve bol kazançlı işler diliyorum” dedi.

“NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR”

Cingöz, Vali Canalp’in pandemi sürecinde Edirne’de başarı gösterdiğini belirterek, esnaflar ve odaları adına teşekkür etti. Cingöz; “1Haziran 2020 tarihinden itibaren Edirne Merkez İlçede bin civarı Edirne il genelinde ise yaklaşık 6 bin civarı işletme faaliyete geçecektir. Bu kadar büyük sayıda işletmenin tüm dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilmiş, dezenfektan madde ve koruyucu maske gibi ürünler Valiliğimizin önderliğinde Belediyelerimizin katılımları ile sağlanmıştır. Yaklaşık 3 günlük bir süre içinde bu kadar yüksek sayıdaki esnaf ve sanatkârın işletmelerini sağlıklı ve güvenli bir şekilde açabilmeleri için çalışan Sayın Valimiz Ekrem Canalp ve çalışma arkadaşlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü ekonomik olarak büyük zorluklar yaşayan esnaf ve sanatkârlarımıza yapılan çalışmalar büyük destek olmuştur. Valiliğimiz koordinesinde oluşturulan ekipler, Edirne Merkezde Edirne Belediye Başkanlığımızın desteği ile süratle dezenfeksiyon işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu sayede hem esnafımız hem halkımız güvenle sağlıklı bir şekilde alış-veriş gerçekleştirecektir. Tabi burada pandemi kurallarına dikkat ederek hijyenik ortamı sağlayarak bu süreci yönetmemiz gerekmektedir. Ben esnaf ve sanatkârlarımızın her zaman yanında olan Devletimizin daima sıcak yüzünü gösteren Sayın Valimiz Ekrem Canalp’e, ilçelerimizin Kaymakamlarına, başta Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan olmak üzere tüm ilçe belediye Başkanlarımıza 16 bin esnaf ve sanatkâr 34 oda adına tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
error: İçerik korunmaktadır !!