6. Ankara Gümüşhane günleri 21-25 Mart tarihlerinde

Gümüşhane Valiliği ve Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu'nun (GÜDEF) düzenlediği 6.Ankara Gümüşhane Günleri, Kültür ve Sanat Festivali 21-25 Mart tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

6. Ankara Gümüşhane günleri 21-25 Mart tarihlerinde

Gümüşhane Valiliği ve Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu'nun (GÜDEF) düzenlediği 6.Ankara Gümüşhane Günleri, Kültür ve Sanat Festivali 21-25 Mart tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Otantik öğelerle yapılması planlanan ve “Biz hemşehrilerimizin ayağına gidiyoruz” sloganıyla gerçekleştirilecek program için Gümüşhane’de geniş katılımlı istişare toplantısı düzenledi.

Ramada Gümüşhane otelde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları Aytaç Akgül, Ali Arıkan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri, Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanı Baki Kara, turizm firmaları, tur operatörleri, sektör ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda organizasyon firması sorumlusu Canan Karavit’in programın detaylarıyla ilgili bilgi vermesinin ardından konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, son zamanlarda metropol şehirlerde il tanıtım günleri yapılmaya başlandığını belirterek, şehirlerin tarihi ve doğal güzelliklerini hep birlikte, inanarak, azmederek bir metropole taşıdığını, bu durumun büyük bir etkileşime sebep olduğunu söyledi.

Toplantıya katılarak bir konuşma gerçekleştiren Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane’nin il dışında yaşayan 700 bine yaklaşan nüfusu ile en fazla göç veren illerin başında geldiğini belirterek, “Çok nitelikli bir nüfusumuz var. Hem burada hem dışarda yaşayan hemşerilerimiz. Hepsi eğitim düzeyi yüksek. Hepsinin gelir düzeyi yüksek. Nitelikli bir nüfus. Özellikle büyük şehirlerde İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, Eskişehir gibi yerlerde yaşayan değerli bir nüfusumuz var. Bu nüfusun büyük bir çoğunluğu yılın belli aylarını Gümüşhane’de geçiriyorlar. Dolayısıyla biz bu nüfusun taleplerine ve bu duyarlılıklarına karşı duyarlı olmak durumundayız” dedi.

Etkinliği bu yıl biraz daha otantik öğelerle yapılması gerektiğini dile getiren Vali Memiş, “Bu çalışma aynı zamanda bir turizm çalışması. Yerinde oturan Vali, Milletvekili, Belediye başkanı, STK temsilcileri, Kaymakamlar değiliz. Herkes çalışıyor. Gelişen ve değişen Gümüşhane’yi gözle görecek herkes. Bu faaliyet Gümüşhane’nin tanıtımı anlamında faydalı oluyor. Ciddi turizm potansiyelimiz var ama israf ediyoruz. Bu doğal güzelliklerimizi dünyaya tanıtmalıyız. Bize verilen bu güzellikleri israf etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ankara Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Hamdi Arslan ise Gümüşhane’nin ülke genelinde ciddi bir nüfus potansiyeline sahip olduğunu belirterek, “Güzide kültüre, mukaddes değerlerine bağlı, tarihten aldığı misyonunu yarınlara taşıma noktasında mücadele eden bir ilin insanlarıyız. Gümüşhane’yi il dışında yaşatmak istiyoruz. Bu yıl altıncısını yapacağımız Gümüşhane günleri programıyla bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Katılım 200 binin üzerindeydi geçen yıl. Gümüşhane’nin katılımının fazla olmasını çok önemsiyoruz. İlin tanıtımını orada yaparken bu ilin turizmini, kültürünü, mutfağını, ürettiklerini, yer altı ve yer üstü kaynaklarını orada sergilememiz gerekiyor. Birlikte olursa bunları başarabiliriz. Turizm ve diğer konularda Gümüşhane’ye dönüşüm noktasında faydalı olabilirsek bizim için asıl önemli olan bu” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra katılımcılar önceki programlarda yaşanılan aksalıkların tekrar yaşanmaması için organizasyon firmasını uyarırken, programın içeriğiyle ilgili görüş ve önerilerini paylaştı.

Gümüşhane Belediyesi, Gümüşhane Üniversitesi, ilçe kaymakamlıkları, ilçe belediyeleri, ticaret ve sanayi odaları, esnaf ve sanatkarlar odaları, ziraat odaları, belde belediyeleri ve Gümüşhaneli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Ankara'da gerçekleştirilecek olan etkinlik için 21 Mart günü saat 14.00’da açılış programı düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER