Pompaya yansıması bakımından benzinli araç sahiplerini daha çok sevindirecek olan indirimler bu geceden itibaren yürürlükte olacak. Ayrıca son dakika haberi olarak ajanslara düşen bu indirimle birlikte benzinli araçlar için gelen bu indirim ile birlikte son 1 ayda rekor bir rakama ulaşılmış olacak.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) bu akşam itibarıyla motorine benzine 19 kuruş indirim yapılacağını duyurdu. Benzinli araç sahiplerini mutlu edecek habere konu olan indirim bu gece itibarıyla tüm Türkiye'de pompa fiyatlarına yansımış olacak.

Toplam 57 Kuruş İndirim Yapılmış Olacak

Benzin fiyatlarında yapılacağı açıklanan indirim ile birlikte bu ay itibarıyla toplamda 57 kuruşluk bir indirime gidilmiş olacak. Araç sahipleri yeni fiyatları gece saatlerinden itibaren benzin istasyonlarında görebilecek.

Motorinle Arasındaki Fark Kapanıyor

Benzin fiyatları ile birlikte dizel motorlu araçların kullandığı yakıt olan motorinin fiyatlarına da indirim geliyor. Ancak benzindeki indirimin pompa fiyatına yansıyacağı mazottaki indirimin ise ÖTV farkından düşeceği Benzin ile motorinle arasındaki 5 kuruşa düşecek.

Motorine De İndirim Yolda

Ayrıca Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Başkanı İmran Okumuş, "20 Kasım salı gününden geçerli olmak üzere benzin ve motorinde indirim bekliyoruz" dedi. Bu açıklamaya göre indirim motorinde 22 kuruş, benzinde ise 19 kuruş olacak. Benzindeki indirim pompa fiyatlarına yansıyacak.

Yapılan indirimle birlikte benzin ve motorin arasındaki 25 kuruşluk fiyat farkı 5 kuruşa inecek.
Editör: TE Bilisim