Advert
Advert
Advert

53. Kolordu'dan Anlam Yüklü Pankart!

Rize Çaykur Spor’un altyapı antrenörlerinden Hakan Tüfekçi’nin 11 yaşındaki kızı Esila, 11 aydır kendisini yaşatacak kalbi bekliyor. Esila şimdilik yapay kalp cihazıyla hayata tutunuyor

53. Kolordu'dan Anlam Yüklü Pankart!
53. Kolordu'dan Anlam Yüklü Pankart! admin

Rize’de Tüfekçi ailesinin ikiz çocuklarından 11 yaşındaki Esila kalp nakli için beklerken, 29 Eylül Dünya Kalp Günü’nde organ bağışı çağrısında bulundu. İkiz çocukları ve yeni doğan bebekleriyle Rize’de yaşayan Tüfekçi ailesinin hayatı, 11 ay önce kızları Esila’ya konulan teşhisle değişti. Rize Çaykur Spor’un altyapı antrenörlerinden Hakan Tüfekçi’nin kızı olan Esila’nın kalp kasının sadece yüzde 25 oranında çalıştığı ortaya çıktı. 11 aydır hastanede tedavi gören küçük kızın tek umudu, kendisine kalp nakledilmesi.

 

Konuya sahip çıkan Rizespor'un en kalabalık taraftar gurubu 53. Kolordu Rizespor-TS karşılaşması öncesinde açtığı pankart ile dikkat çekti. Üzerinde 'Bugün bütün kötülükleri unutun, Esila'ya kalp arıyoruz' yazılı pankart ile maça başlayan 53. Kolordu gurubu Esila'nın hayata tutunabilmesi için bir kampanyada başlatmış oldu.

 

1116 kişi bekliyor

Türkiye’de organ nakli bekleyen hasta sayısı 26 bin 524. Bu hastaların 22 bin 868’i böbrek, 2 bin 250’si karaciğer, bin 116’sı kalp, 289’u ise pankreas nakli bekliyor. Organların kime nakledileceğine, Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi karar veriyor.

 

Esila'dan mesaj var ‘Organlarınızı cennete götürmeyin’

Kendisine uygun kalp bulunmasını bekleyen Esila, “Bir an önce kalp nakli olmak istiyorum. Kalp cihazıyla yaşarken pıhtı atabiliyor, bunları yaşamak istemiyorum” dedi. Küçük kız çizdiği resimde de “Organlarınızı cennete götürmeyin, onlara cennette değil, burada ihtiyaç var” diye yazdı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!