Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Gaziantep'in en ileri mobil teknolojileri hemen benimsediğini ve kullandığını, Vodafone olarak son 5 yıldır Gaziantep'te yaklaşık 52 milyon liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.

Şahin, dijitalleşmenin yeni bir ekonominin de habercisi olduğunu söyledi. Ekosistemin artık tamamen değiştiğini, rekabetçi dünyanın artık KOBİ'lerin yanındaki veya ülkesindeki ile değil başka bir ülkedeki KOBİ ile rekabet etmesini gerektirdiğini dile getiren Şahin, "Verimlilik ve hız şart. Müşteriler artık günler içinde değil saatler içinde dönmenizi, çok hızlı bir şekilde hizmet almayı bekliyorlar." dedi.

ENDEKS YÜZDE 55

Şahin, dijital dönüşüm isteyen ancak bunu tam olarak nasıl yapacağını bilmeyen ve yardım isteyen şirketlere Vodafone olarak yardım ettiklerini ifade ederek şunları kaydetti: Son dönemde yaptığımız yatırımlarla Türkiye'nin dijitalleşme endeksini 48'den 53'e çıkardık. Yarına Hazırım Platformu’nda Gaziantep’teki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık. Gaziantep’teki şirketlerin dijitalleşme endeksini yüzde 55 olarak hesapladık. Gaziantep’te hali hazırda harekete geçirdiğimiz ancak hep beraber daha da büyütebileceğimiz önemli bir dijitalleşme potansiyeli var."

ÜNVERDİ BİLGİ VERDİ

Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi de GSO olarak markalaşma çalışmaları kapsamında, "Kalite Seferberliği, Markaşehir Gaziantep, İnovasyon Vadisi Gaziantep, Ar-Ge'de Gaziantep Atılımı ve Akıllı Sanayi" projelerini gerçekleştirdiklerini anlattı. Markalaşmanın başlı başına bir süreç olduğunu vurgulayan Ünverdi, "Sektörde her zaman bir adım önde olan firmalar, markalaşma sürecini başarıyla tamamlamışlardır. Başarıyı devamlı kılmanın diğer yolu da markalaşmaya yapılan yatırımların devamının getirilmesi ve yenilenmesidir. Ar-Ge çalışmalarına ve inovasyona verilen önem; yapılan çalışmaların-araştırmaların doğru tercih edilmesi ve doğru uygulanması, markalaşma sürecindeki esastır.” dedi. HABER MERKEZİ