HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU

Türkiye genelinde fiziki şartlarının yetersizliği nedeniyle kapatılan cezaevleri arasına 50 yıllık Tosya cezaevi de eklendi.

1970 yılında açılan Tosya A2 Kapalı Cezaevinin kapanması kararı geldi. Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğünün açıklanan fiziki şartlarına uymadığı söylenen Tosya A2 Kapalı Cezaevinin kapanma kararı sonrası perşembe günü yaklaşık 14 mahkûm sevki gerçekleştirildi.

Tosya ilçesinde yaşanan Cezaevinin kapatılması ve mahkumların sevk edilmesi uygulamasının bir benzeri Daday ve İnebolu ilçesinde de gerçekleşti. Tosya esnafının önemli bir gelir kalemi olan cezaevi kapanması sonrasında zaten ekonomik açıdan sıkıntılı bir süreç yaşayan Tosya esnafına ve halkına büyük bir darbe oldu. Tosya için bacasız fabrika olan Cezaevinin kapanmasına ne yazık ki engel olamadık.

50 yıllık cezaevinin kapanmasının sessizlikle karşılayan ve hiçbir açıklama ve yorum yapmayan ilçe yöneticileri, Siyasi Parti başkanlarının, Sivil toplum örgütlerinin bu durumu kayıtsız kalması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Son günlerde kaderine terk edilen ve adeta üzerine ölü toprağı atılan ilçenin bu durumu karşısında ne İktidar partisi ilçe başkanından bir ses var nede muhalefet partisi ilçe başkanlarından bir açıklama var.

Maalesef Tosya’nın geldiği nokta bu.

 Hani derler ya balık baştan kokar diye işte biz şu an o durumdayız.

Asıl suçlu bizleriz; Basın olarak ilçeye sahip çıkmadık nerede absürük haber var ise onlarla iştigal olduk. Günlerce yazılı ve görsel basında anahtar muhabbeti yaptık.

Artık suçlu aramayalım; ilçe olarak özümüze dönüp gelip geçici kişilerin etrafında pervane olmaktansa Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’in yanında olup ona destek olup yüküne omuz vermek zorundayız.

Sözün özü İddialar göre cezaevi kapan üç ilçeden birine bin beş yüz kişilik bir cezaevi yapılması gündemde. Bizimle aynı kaderi paylaşan İnebolu her alanda güç birliği yaparak siyasi ve bürokrasiye karşı kamuoyu oluşturmaya başladı. Konu ile ilgili haber linkleri haber metnimizin altında yer almaktadır.

İş İşten geçmeden ‘’Ne olacak bu Tosya’nın hali’’ demeden şimdi birlik olma zamanı. İnebolu o cezaevini almadan Tosya olarak o cezaevini ilçemize kazandıralım.

İNEBOLU CEZAEVİ HABERİ-LİNKİ TIKLA

METİN ÇELİK CEZAEVİ AÇIKLAMASI

SİYASİLER BASIN AÇIKLAMASI

Editör: TE Bilisim