50 YILDA ALAMADIĞIMIZ HİZMETİ, SON 3 YILDA ALDIK

Yıldızbağları Mahallesi Muhtarı İmam Taş,'' 50 -60 yıllık tarihi olan mahallemizin kurulduğu günden beri alamadığı hizmeti son üç yılda aldık' dedi.

50 YILDA ALAMADIĞIMIZ HİZMETİ,  SON 3 YILDA  ALDIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tamer ÖREN - Bundan önceki  belediye yönetimleri tarafından hep ötekileştirildiklerini söyleyen  Yıldızbağları  Mahallesi Muhtarı İmam TAŞ “  50 -60 yıllık tarihi olan mahallemizin  kurulduğu günden beri alamadığı hizmeti son üç yılda aldık” dedi.

 

Hakimiyet Gazetesi olarak mahallelere giderek muhtarların ve orada yaşayan halkın çözüme kavuşmasını istedikleri sorunları gerekli mercilere duyurabilmeleri  için onları  sesi olmaya   devam ediyoruz.

 

 

MÜCAHİT YANILMAZ’DA HERHANGİ BİR ÖN YARGI GÖRMEDİM

Bu hafta Yıldızbağları Mahallesi Muhtarı İmam TAŞ ile görüşerek mahallelerinde yapılan çalışmalar ve çözüm bekleyen sorunları hakkında  konuştuk. Yıldızbağları Mahallesi sakinleri  olarak 2014 seçimlerine  kadar belediye hizmetlerinden yana çok büyük bir sıkıntı içerisinde olduklarını ifade eden  TAŞ “Bundan önceki belediye başkanlarının bize bakış açısı hep farklıydı. Biz sayın başkanımız seçim çalışmalarında ve seçildikten sonra   hep şunu dile getirdik. “Belediyelerin  bize karşı bakış açısı değişsin” Ön yargıların değişmesini istedik.  Yıldızbağları sakinleri Tuncelilidir.  Kültürü, kimliği farklıdır onların dışında siyasi görüşü de farklıdır. Bundan önceki belediye başkanları bunları göz önüne getirerek ön yargı ile yargıladılar. Nasıl olsa bize oy vermiyorlar, bize ne verdiniz ki size ne verelim şeklinde hep bizi itiyorlardı. Bu belediyeler ile öncekileri kıyaslarsak  burada şahsiyet ön plana çıkıyor. Mücahit YANILMAZ’dan bugüne kadar   Tuncelilerin yaşadığı mahallelere karşı herhangi bir ön yargı görmedim.’’dedi. 

 

 

 

MAHALLEMİZDE YAPILAN HİZMETLER 50 YILDA YAPILMADI

Muhtar Taş,’’Yıldızbağları Mahallemiz  50-60 yıllık bir mahalledir. Şunu da rahatlıkla diyebilirim. Son 3 yılda  mahallemize yapılan hizmet 50 yılda yapılmamıştır. Biz bunu inkar edemeyiz.  Şuan hala sorunlarımız yok mu elbette var. 50 yılda biriken sorunlarımız peyderpey çözülmeye başlandı. Sonuç olarak mahallemiz merkezde bulunan bir  mahalle, belediyenin hizmet alanı sınırları içerisinde  ben bu hizmeti almak zorundayım. Bu birden bire  yapılan hizmetleri bir lütuf olarak görüyoruz” diye konuştu.

 

 

BİZ KALDIRIM YÜZÜ GÖRMEMİŞTİK

Daha önceki dönemlerde mahallelerinde kaldırım çalışması hiç yapılmadığını söyleyen  TAŞ “  Mahallemize yaklaşık 30 bin metrekare  kaldırım yapıldı. Birçok yolumuz topraktı, asfalt  yapıldı.  Çocuklarımız için halı saha yapıldı. Şuan  park çalışmalarımız var. Bahar aylarında faaliyete geçecek 2 park mahallemize kazandırılıyor.  Bunlar aslında extra hizmetler değil; aslında daha önce yapılması gerekip de şuana kadar yapılan hizmetler bunlar” diye ifade etti.  

 

 

 

KANALIN ÜSTÜ KAPATILMA SÖZÜNÜ ALDIK

Mahallelerinin ortasından geçen  su kanalının  üstünün kapatılma sözünü  Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ’dan aldıklarını söyleyen TAŞ “ Kanalımızın üstü kapatılacak sonuç olarak yağmur sularının tahliye edilmesi de gerekiyor. Kanal çevresinde yolun genişlemesi ve yürüyüş yollarının yapılacağına dair başkanımızdan söz aldık. Kanal DSİ’ye bağlı olduğu için gerekli yazışmalar nedeniyle bekletiliyor. Zafran tarafından  üstü kapatıldı. Kanalın bulunduğu cadde mahallemizin ana caddelerinden, Pertek’ten gelen  kamyonlar kısa yol diye bu caddemizi  kullanıyor. Cadde de şuan ki haliyle bu trafiği kaldırmıyor.  Bizim mahallemizden geçen kanalın uzunluğu yaklaşık 800-900 metre, en kısa sürede kanal için çalışmaların başlayacağını umut ediyoruz” diye kaydetti.

ÇÖZÜLMEYEN SORUNUMUZ YOK

Her müracaat ettiklerinde belediye tarafından sorunlarına çözüm bulunduğunu vurgulayan İmam TAŞ “ Minibüsçü esnafımızın sorunları var.  Hastane’nin  mahallemiz sınırları içerisinde olmasına rağmen yolcu alamıyorlar. Bizim  son durağımızdan hastanenin kapısına uzaklığımız 290  metre, Harput minibüsleri için ise 850 metre. Buna rağmen minibüsçülerimiz oraya gidip yolcu alamıyor.  Gerekli yerlere müracaatımızı ettik. En kısa sürede sorunumuza  çözüm bulunacağına inanıyoruz” aktardı.