REKLAMI GEÇ

50 soruyla Yaşar Kemal

50 soruyla Yaşar Kemal

Eğitim-İş Denizli Şubesi, lise ve dengi okullar arası düzenlediği kitap okuma yarışması, Denizli Lisesi’nde yapıldı. Yarışmaya katılan 300 öğrenciye Şubat ayında yaşamını yitiren Türk Edebiyatının önemli isimlerinden Yaşar Kemal’in hayatı ve ‘Yılanı Öldürseler’ adlı eserinden 50 test sorusu soruldu. İlk 3’e giren öğrencilere para ve kitap ödülü var.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2015 Cuma, 16:59

Eğitim-İş Denizli Şubesi üyeleri Peral Kurt, Aslı Tıkıroğlu, Özcan Demir, Serdar Çakın ve Serpil Sert’ten oluşan jürinin belirlediği Yaşar Kemal ve ‘Yılanı Öldürseler’ adlı romanı konu alan “Kitap Okuma” yarışması Denizli Lisesi’nde yapıldı.

denizli-egitim-is-kitap-okuma-yarismasi-ic

Lise ve dengi okul öğrencilerine kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya Denizli genelinde 300 öğrenci katıldı.
Öğrencilere, 28 Şubat 2015’te yaşamını yitiren Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından Yaşar Kemal’in hayatı ve “Yılanı Öldürseler” adlı romanı ile ilgili çoktan seçmeli 50 soru yöneltildi.

denizli-egitim-is-kitap-okuma-yarismasi-ic-1

45 dakika süre tanınan öğrencilere, sınav sonrası Eylül Kitabevi’nin desteği ile Türk edebiyatı ve dünya klasiklerinden kitaplar hediye edildi.

Yarışma hakkında bilgi veren Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, “Öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla lise ve dengi okul öğrencileri arasında yarışma düzenledik. Bir diğer hedefimiz ise öğrencilerin çok yönlü okumasını sağlamak. Son zamanlarda, öğrenciler tek yönlü okumaya itiliyor. Biz bunu kırmak istiyoruz. İşte bu nedenlerden dolayı Eğitim-İş olarak ilk yarışmamızın ilk etkinliğini gerçekleştirdik. Amacımız bu yarışmayı her yıl yapmak” dedi.

denizli-egitim-is-kitap-okuma-yarismasi-ic-2

ÖDÜLLER 3 HAZİRAN’DA
Kitap Okuma Yarışmasına katılan lise ve dengi okullardan 300 öğrenciye sınav sonrası kitap hediye edilirken, yarışmada birinci olan öğrenciye 500 lira, 2’nciye 300 lira, 3’ncüye ise 300 lira para ödülü verilecek. Ayrıca ilk 10 arasına giren öğrencilerin de yine kitapla ödüllendirileceğini açıklayan Özbay, “Öğrencilerimize ödülleri, 3 Haziran’da Denizli Barosu’nda yapılacak olan Nazım Hikmet’i anma etkinliğinde verilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı