Kamu Personelleri

5 Yıllık İstihdam Eylem Planı Çıkacak Ama İş ve Meslek Danışmanları İşsiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU, milli istihdam seferberliğinin yıl sonuna kadar devam edeceğini açıklamıştı ve hedeflerinin 2 milyon istihdam olduğunu ifade etmişti. Kamu kurum ve kuruluşları da personel alımlarını sürdürüyor ancak İŞKUR’un talep ettiği İş ve Meslek Danışmanı kadrolarına yıllardır atama yapılmıyor. İşsizliğin tek haneli rakamlara indirilmesi hedefleniyor fakat işsiz iş ve meslek danışmanları işsizlere yardımcı olamıyor.

5 Yıllık İstihdam Eylem Planı Çıkacak

Çalışma Bakanı MÜEZZİNOĞLU, önceki günlerde “Önümüzdeki 5 yıllık sürenin eylem planını hazırlıyoruz, önümüzdeki günlerde bunu paylaşacağız. Genç işsizliklere yönelik, kadınlara yönelik ve engellilerimize yönelik bir eylem planı hazırlıyoruz. Bir taraftan onları nitelikli olarak istihdama katma ve girişimcilikle ilgili de ayrı bir planımızı ortaya koyacağız.” şeklinde açıklama yapmıştı.

Oda ve Borsalarda İş ve Meslek Danışmanı Görev Alacak

TOBB Başkanı Rifat HİSARCIKLIOĞLU, artık oda ve borsaların, 81 il ve 160 ilçede, İŞKUR faaliyetleri hakkında da işverenleri bilgilendireceğini ve tanıtacağını ifade ederek. “Oda ve Borsalarımız İŞKUR hizmet noktaları haline gelecek. Oda ve Borsalarımızda İŞKUR’un iş ve meslek danışmanları görev yapacak. Böylece hizmeti işverenin ve işsizin ayağına götürmüş olacağız.” şeklinde açıklamayı 16 Ocak 2017’de yapmıştı.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: İŞKUR’un 2017 yılı için talep ettiği kadroları Şubat ayında haberleştirmiştik.  (TIKLAYINIZ) 2015 yılından beri kadro talebi vardır, en son 3010 kadro talebi bir kez daha yenilenmiştir. Artık Maliye Bakanlığı’nın atama onaylarını vermesinin zamanı gelmiştir. Tüm kurumlar personel alımlarını gerçekleştirirken İŞKUR iş ve meslek danışmanı atamalarını daha fazla geciktirmemelidir. Yıllardır her sabah bir umutla uyanan ancak her defasında beklediği haber bir türlü gelmeyen İş ve Meslek Danışmanlarına inşallah tez zamanda atama müjdesi verilir.

Bir Yorum

  1. Atama bekleyen iş ve meslek danışmanlarına destek verdiğiniz için tesekkürler.İnsAllah sesimize kulak verip atamalarımız yapılır.

  2. Is ve meslek danışmanları ataması artık biran önce yapılmalıdır

  3. Haber için cok t.ederiz.gercekten artık gücümüz kalmadı kurumdısı 3500 atama biran önce yapılsın

  4. İstihdam seferberliği iş ve meslek danışmanı alımıyla anlam kazanır

  5. Artık yüzümüz gülsün ki bizler de nice işsizlerin yüzlerini güldürelim

  6. Desteginiz icin cok tesekkur ederiz. Bu mubarek kadir gecesinde cok hayr duasi aldiniz

  7. Zeki abi haber için çok sağol Allah razı olsun çok kahrımızı çektin, ancak iş ve meslek danışmanlarının istihdamı çok daha önce mhp nin bile seçim beyannamesinde yer almıştı, 3010 kadro kararı sayın müezzinoğlunun açıklayacağı eylem planından çok önce alınmıştı dahası maliyeye bütçeye yükü yok, maaşlar işsizlik sigortası fonundan karşılanıyor yani kazan kazana bir durum var ortada; ama daha ne bekleniyor anlayamadım aslında hükümetin işsizlikten beslenmediğini göstermek için büyük fırsat; eğerki benim gibi binlerce kişiye hükümet bu yolla bi şekilde sahip çıkarsa ben hükümetin işsizlik konusunda samimi olduğuna inanırım, gerisi hükümete kalmış ben ve benim gibi binlerce işsiz imdyi ikna etmeli artık, boş sözlere oruçlu da olsam karnım tok yemem, icraat zamanı geldi de geçiyor.

  8. İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARINA SAHİPNÇIKTIGINIZ İÇİN TEŞEKKĞR EDERİZ.İNŞALLAH HABERİNİZ SES GETİRİR.LÜTFEN İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARINI LÜTFEN ATAYIN ARTIK DAYANAMIYORUZ BELGE SÜREMİZ DOLACAK

  9. i̇şsiz iş ve meslek danışmanları 4 yıldır atama bekliyor.lütfen artık müjdeli bir haber verin.

  10. 15 binden fazla atama beklyen danişman var 4 yildir hala atama olmadı çok yazık.

  11. yıllardır atama bekliyoruz. puanlarımız yanmazdan alım olmalıdır

  12. 2014 mayıs sertifka tarihim var. 2019 mayısta 5 yıl geçerlilik süresi bitecek. daha ne zaman alım yapacaklar.

  13. şimdiye kadar kaç bakan geçti 4 yılda bir tane iş ve meslek danışmanı almadılar .umarım yeni başlayan bakanımız sayın sarıeroğlu sesimize kulak verip en yakın zamanda alımı yapacak yüzümüzü güldürecektir.