5 Yıldır %98 İndirimde Olan Oyun Yeniden Orijinal Fiyatına Yükseldi

80
8
4
1
0
Oyunlarını daha çok oyuncuya duyurmak için ilginç bir yöntem izleyen Danimarkalı bağımsız oyun geliştirici şirketi, beş yıl boyunca geliştirdiği oyunu %98'lik indirimle sattı. Ancak bu indirim bugün son buldu.

Günümüzde oyun piyasasında adını duyurmak oldukça zorlu olabiliyor. Bu zorluk özellikle küçük bir ekip tarafından bağımsız şekilde geliştirilmiş bir oyunda daha çok görülüyor. Bunun örneklerinden biri olan oyun da Danimarkalı oyun stüdyosu Glitchnap’ın 2014 yılında geliştirdiği LAZA KNITEZ oyunu.

Geliştiriciler, karşılaştıkları ad duyurma sorunu için ise ilginç bir yönteme başvurdular. Stüdyo, geliştirdiği LAZA KNITEZ oyununu 100 dolardan satışa çıkardı ancak oyunun ilk beş yılına özel %98’lik indirim getirdi. İşte bu beş yıllık indirim bugün sonlanıyor ve oyun yeniden 100 dolarlık etiketine ulaşıyor.

5 yıldır indirimde olan oyun

Oyun aslında Ouya platformuna özel çıkmıştı. Ancak platform gittikçe piyasadan silinmeye başlayınca geliştiriciler, bağımsız geliştiriciler arasında popüler bir yer olan itch.io’ya oyunlarını yükledi. Oyununa fiyat arayan Glitchnap, adını duyurmasını sağlayacak bir fiyat koymaya karar verdi: 100 dolar.

Geliştiriciler, oyunu geliştirdiklerinde üniversite öğrencileriydi. Glitchnap’ın bünyesinde geliştiricilik yapan Joon Van Hove, pazarlama konusunun onlar için ideal bir alan olmadığını ve bu yüzden böyle bir yol izlediklerini söyledi. Glitchnap, oyununu tanıtmak için ilginç bir yol seçse de amacına ulaşamadı ve oyunu oldukça başarısız oldu.

Aslında LAZA KNITEZ’in bu başarısızlığı tam anlamıyla başarısızlık sayılmaz. Çünkü Van Hove’nin sözlerine göre geliştiriciler, oyuna nasıl bir fiyat verebileceklerini bilemedi. Geliştiriciler, açıklamalara göre baştan aşağı kendi tasarladıkları bu oyunu geliştirmek için günlerini ve saatlerini harcamış. Bu da bizi oyun dünyasının başka bir sorununa itiyor: Oyun dünyasındaki işçiliğin değeri ne kadar?

Kaynak : https://kotaku.com/after-being-98-off-for-5-years-this-indie-game-is-goi-1839102909
80
8
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
80
8
4
1
0