Amasya İtimat

5 YIL SONRA KESİMHANEMİZ HİZMETE GİRDİ

1949 yılında merhum Belediye Başkanı Kamil Ünal döneminde Amasya Karayolu (Eski galericiler sitesi)nin bulunduğu alanda belediyece hizmete açılan Belediye Mezbahanesi  39 yıl boyunca hizmet vermiş, gelişen teknoloji ve artan nüfus ihtiyacı nedeni ile merhum Belediye Başkanı Nihat Yıldırım tarafından 1988 yılında Doğu mahallesindeki alana yeni ve modern bir mezbahane binası açılmıştı.

Yaklaşık beş yıl kapalı kalan mezbahane geçtiğimiz yıl Araştırmacı yazar Umut Pelitli’nin “Bilinmeyen Tarihimiz: Kaybolan Mezbahanemizin Öyküsü” isimli yazısı üzerine  Belediye Başkanı Bayram Öztürk mezbahanenin yeniden açılması için girişimde bulunmuştu. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 05.07.2017 tarih ve 05-Taşova-0004 onay numarası ile Küçük Kapasiteli Kesimhane ruhsatı verilmişti. 26 Eylül 2017 günü yapılan ihale sonucu kesimhanenin ihalesini OFTAŞ Hayvancılık firması almıştı.

Resmi işlemleri tamamlayan yüklenici firma 19 Mart 2018 Pazartesi gününden itibaren büyük ve küçükbaş hayvan kesimine başladı. İlçemize hayırlı olmasını dileriz.

Yorum Ekle