Haberler

5 farklı isimle kayıtlara geçen vatandaşın bu defa da kan grubu farklı çıktı

Güncelleme:

Hayatı boyunca 5 farklı isimle kayıtlara geçtiği için mağduriyet yaşayan Ersin Akbaş'ın bu defa da kan grubu bildiğinden farklı çıktı. Kan vermeye gittiğinde yıllarca pozitif olarak bildiği kan grubunun negatif olduğunu gören Akbaş, "Kanım sanki bir motor yağı gibi. Yaz günü negatif oluyor, kış günü pozitif oluyor" diyerek duruma isyan etti.

Daha önce isminin 5 farklı şekilde yazdırıldığı iddiasıyla gündeme gelen adam, kan vermeye gittiğinde kimliğinde yazan kan grubunun yanlış olduğunu öğrenince isyan etti. Mağdur olduğunu söyleyen Ersin Akbaş "Kanım sanki bir motor yağı gibi. Yaz günü negatif oluyor, kış günü pozitif oluyor" dedi.

Antalya'da doğumunda adı ve cinsiyetinin yanlış yazdırılmasıyla başlayan hatalar zinciriyle yaşamı boyunca okulda, askerlikte ve iş hayatında 5 farklı isimle anılmaya başlayan Ersin Akbaş (54), son olarak kan bağışında bulunduğunda kan grubunun kimlik ve ehliyetindeki ile uyuşmadığını görünce neye uğradığını şaşırdı. Hatanın kendine ait olmadığını savunan Akbaş, "Kanım sanki bir motor yağı gibi. Yaz günü negatif oluyor, kış günü pozitif oluyor. Böyle şansız bir adam mıyım ben? Canıma dokundunuz, kanıma bari dokunmayın" diyerek durumuna isyan etti.

NÜFUSA 'KIZ' OLARAK KAYDEDİLDİ

Antalya'da yaşayan 54 yaşındaki Ersin Akbaş'ın ismiyle ilgili hatalar zinciri doğumu ile başladı. Doğduğunda 'Ergün' ismiyle nüfusa kız olarak yazılan adamın kaydı çok geçmeden düzeltildi. Ancak yanlışlıklar okul hayatında da devam etti. İlkokul diplomasını 'Ersun' ismiyle alan Akbaş, itiraz etti ancak ikinci kez aldığı diplomada ismi 'Ergin' olarak yazıldı.

5 farklı isimle kayıtlara geçen vatandaşın bu defa da kan grubu farklı çıktı

2 FARKLI İSİMLE 2 KEZ ASKERLİK YAPTI

Ersin Akbaş, iddiasına göre iki kez de askerlik yaptı. Kendi adıyla 1986-1987 yılları arasında 18 aylık askerlik görevi yapan Akbaş, 1990 yılında Körfez kriziyle çıkan seferberlik sonrası ikinci kez askerliğe çağrıldı. Akbaş, ikinci askerliğini ise 'Ersün' adıyla yaptı.

BAŞKASININ YERİNE HAPİS YATTI

Talihsiz adam, 2008 yılında dava açarak gerçek ismine kavuştu. Ersin Akbaş, yeni kimliğine kavuşsa da şanssızlıklar peşini bırakmadı. Yine iddiasına göre Akbaş, 2011 yılında başkasının yerine hapis bile yattı. Ersin Akbaş'ın ismi sebebiyle yaşadığı sıkıntılar, sosyal güvenlik primi ödemelerinde ve iş bulma süreçlerinde de devam etti.

5 farklı isimle kayıtlara geçen vatandaşın bu defa da kan grubu farklı çıktı

"KANIM YAZ GÜNÜ NEGATİF, KIŞ GÜNÜ POZİTİF"

Son olarak 27 Temmuz Pazartesi günü Kızılay'a kan bağışında bulunmaya giden Akbaş, bağışta bulunduktan sonra neye uğradığını şaşırdı. Daha önceki geçersiz kimliklerinde ve şu anda kullanmış olduğu ehliyetinde A RH + gözüken kan gurubunun, A RH - olduğunu öğrenen Akbaş, durumuna isyan etti.

54 senedir kan gurubunu pozitif olarak bildiğini savunan Akbaş, yapılan hatanın kendi hatası olmadığını ileri sürdü. Birçok kez kan bağışında bulunduğunu, ancak şuana kadar kan grubunu sorma gibi bir gereksinim hissetmediğini ifade eden Akbaş, "Eski kimliklerimde ve şu an olan ehliyetimde pozitif kan gurubu yazıyor. Hayatım boyunca böyle gelmişim. 54 yaşındayım, kan grubumun negatif olduğunu öğrendim. Çok kan verdim ama kimse bana; 'senin kanın şu' demedi. En son kan vermeye gittiğim de, oradaki kıza ehliyetteki kanımın doğru olup olmadığını sordum. Bir de baktım ki karşıma, pozitif olan kan gurubu negatif çıktı. Kanım sanki bir motor yağı gibi. Yaz günü negatif oluyor, kış günü pozitif oluyor. Böyle şansız bir adam mıyım ben? Bu benim hatam değil. Yıllardır mağdur kalıyorum. Bir insanın hayatı perişan olur mu? Kimlikler de isim sorunum bitmedi. Kan gurubumda da aynı sorunu yaşıyorum." dedi.

"CANIMA DOKUNDUNUZ KANIMA BARİ DOKUNMAYIN"

30 yıldır araç şoförlüğü yaptığına da dikkat çeken Akbaş, "Beni yıllarca Allah korumuş. 30 yıldır araç kullanıyorum. Kaza yaptım ama kana ihtiyacım olmadı. Eğer acil kan lazım olsaydı ve kimliğimdeki kana göre verilseydi demek ki ölecektim. Gerçekten isyan ediyorum. Canıma dokundunuz, kanıma bari dokunmayın. Bıktım" diye konuştu.

Akbaş, kan gurubunun düzeltilmesi için nüfus müdürlüğüne başvuracağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (12)

Gercekci:

Welcome the turkey... Cahil insanlar yüzünden surundurulen biri daha ne bekliyorsunuz ki

17
12
yanıtYanıtla
Gercekci:

Welcome the turkey... Cahil insanlar yüzünden surundurulen biri daha ne bekliyorsunuz ki

8
11
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Benim anlamadigim, yillarca bu adamin sorununu niye kimse cozemiyor? Cok basit birsey aslinda. Butun Turkiyede yetkili bir kisi yokmu su adama yardimci olabilecek? Icler acisi ya.

10
0
yanıtYanıtla
Sivaslı:

Hastane de benim de yanlış çıktı, durum a itiraz edince tekrar düzeltti ler nasıl olur ise, çoğu hemşire damarı bile bulamıyor diploma yi bakkal dan alıyor lar galiba

9
1
yanıtYanıtla
Vatandas:

Anty-Standart lar ulkesi... Simdi sorsan derler ki ," Hata Olmus ".. Sumuklu bir kisiyi memur yapip yetki verirlerdi..Istedigi gibi yazip kimlik verirlerdi.. SIZ HIC 1 TEKERLEK EKSIK CIKMIS ARABA GORDUNUZ MU ? NEDEN ? PROFESIONEL YONETIMLERDE STANDARTLAR VARDIR, SAHSI INSIYATIFLER, ANCAK MEVCUT STANDARTLARIN IYI YONDE UPDATE OLMASI ICIN KULLANILIR..TALIMATLARLA YAPILAN IS, ( ISTEDIGI KADAR IYI INSAN OLSUN ) VERIMSIZ OLUR, INSANLAR, BASKALARININ 2 DUDAGI ARASINDA OLAMAZ ...

6
3
yanıtYanıtla
yavuz:

gusül abdesti alman intiza eder. yüzünün feri gitmiş abi

4
2
yanıtYanıtla
Mahkum:

Bence daha fazla yanlış olmadan kafana sık çünkü burası Türkiye heran herşey olabilir

0
3
yanıtYanıtla
Insan:

Yanlış yanlıştır.savunmuyorum ama bu olay benzeri daha değişigi ,daha kötüsü dünyanın her yerinde başka başka olaylar oluyor. Eleştirelim ama kendinizi de milletimizi de hor görmeyelim. Yapıcı eleştiriye özellikle bu zamanda çok ihtiyacı var ülkemizin. Kaliteli urun kaliteli hizmet karakterli insan yetistirmeye çalışalım. Allah yardımcımız olsun. Insanlık buhrana gidiyor . Hepimizde var sıkıntı. Çünkü bende o toplumun bir parçasıyım...

2
1
yanıtYanıtla
Hacı ama amca değil:

Hoca ezanı yanlış kulağına okumuş hocaya dikkat etmek lazım

1
0
yanıtYanıtla
Yahya:

Pasaport kimlik ve kişisel bilgiler hırsızlıgı sayesinde yasadışı işler yapmak türkiye''de moda olmuş.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title