Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti.



Vali Ustaoğlu; TKDK’nın Trabzon’da yürüttüğü faaliyetleri yakından takip ettiğini ifade ederek, “Trabzon’un kalkınması adına TKDK büyük bir fırsattır. İlimizin ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak bu faaliyetleri desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Yatırım yapmak isteyen herkes vakit kaybetmeden Trabzon İl Koordinatörlüğümüzü ziyaret ederek desteklenen sektörler hakkında bilgi almasını tavsiye ediyoruz” dedi.
Ziyarette Vali İsmail Ustaoğlu’na yapmış oldukları projeler hakkında bilgi sunan TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, “IPARD II Programı 6. Başvuru Çağrı Döneminde TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü olarak toplamda 47 proje aldık.
Projelerimizin sektörel dağılımı; 34 adet Kırsal Turizm ve Rekreasyonel Faaliyetler (otel-restoran yatırımları), 9 adet Zanaatkârlık ve Katma Değerli Yöresel Ürünlerin İşlenmesi ve Pazarlanmasına yönelik yatırımlar, 2 adet Arıcılık, Arı Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasına yönelik yatırımlar, 1 adet Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi, İşlenmesi ve Paketlenmesine yönelik yatırımlar, 1 adet Su Ürünlerinin Yetiştiriciliği, İşlenmesi ve Paketlenmesine yönelik yatırımlar şeklindedir.
Bu kapsamda yaklaşık yatırım bedeli toplamı 98.793.463,36 TL olan 47 projeye TKDK olarak yaklaşık 71.5 Milyon Türk Lirası hibe dağıtmış olacağız’’ şeklinde konuştu.