42 YAŞINDA YGS’YE GİRDİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.03.2017 - 08:52, Güncelleme: 22.03.2017 - 08:52
 

42 YAŞINDA YGS’YE GİRDİ

Manisa’da, liseli öğrencilerin 42 yaşındaki Firdevs Ablası bu yıl, kendi mekanından ayrılmayan öğrencilerle birlikte YGS için okul yolu tuttu. Bir lisenin karşısında büfe işletmeciliği yapan Firdevs Özcan, sınavda kazanacağı puan ile açık öğretimde okumayı hedefliyor.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin karşısında büfe işletmeciliği yapan 2 çocuk annesi Firdevs Özcan, yaptığı işle kadınların neler başarabileceğini gözler önüne sermesinin yanı sıra, öğrencilere de motivasyon kaynağı oluyor. On parmağında on marifet deyimine örnek gösterilebilecek başarılı kadın, lisenin karşısındaki büfesinde yaptığı döner ustalığıyla birlikte çay evi işletiyor. Yaklaşık 5 yıldır kendisinin de mezunu olduğu okulun karşısında öğrencilere ve öğretmenlere hizmet veren Firdevs Özcan, bu yıl müşterisi olan öğrencilerle birlikte YGS yolunu tuttu.   ÖĞRENCİLERLE TATLI REKABETE GİRDİLER YGS sonrası, müşterisi olan öğrenci ve öğretmenlerle birlikte sınav sonucunu dört gözle bekleyen Özcan, kimi zaman da rekabet haline girdiği öğrencilere motivasyon kaynağı oluyor. Sınavda kazanacağı puan ile açık öğretimde okumayı hedeflediğini söyleyen Firdevs Özcan şu sözlere yer verdi; “Ben uzun yıllar önce bu okuldan mezun oldum. Yaklaşık 5 yıl önce mezun olduğum okulun karşısına bu işletmeyi açtım. E tabi bir süre sonra öğrenciler ve öğretmenlerimiz sık sık ders araları döner yemeye, çay içmeye gelmeye başladılar. Kimi zaman öğrencilerim bir şeyler yiyip içerken aynı zamanda derslerine de göz gezdiriyorlardı. Bazen oturup öğrencilerle sohbet ederdik. Okumayı, öğrenmeyi çok severim. Bir gün öğrencilere ‘Ben de sınava gireceğim. Hadi bakalım hangimiz daha çok puan alacak.’ dedim. Aramızda tatlı bir rekabet oluştu. Öğrenciler de daha sıkı çalışmaya başladı. Bazı öğretmenlerimiz de bana test kitapları getirdi. İşten fırsat buldukça ben de kitapları alıp çalışırdım. Şimdi de birlikte sınava girdik. Bazen ‘Kim daha çok puan alacak?’ diyerek birbirimize takılıyoruz.”   ‘BAŞARIRSA HER İŞİ KADIN BAŞARIR’ Kızının da gelecek yıllarda aynı sınava gireceğinin altını çizen Özcan, bu hareketiyle kızına da destek olmak istiyor. Yaptığı iş hakkında da açıklamalarda bulunan başarılı kadın Firdevs Özcan, kadınların istediği sürece her işi başarabileceğini söyledi. ‘Bu işi kadınlar yapamaz’ diye bir şeyin olmadığını belirten Özcan, ‘Başarırsa her işi kadın başarır’ dedi. Öte yandan, öğrenciler ve öğretmenler de Firdevs Özcan’ın azmiyle gurur duyduklarını ve kendisinin motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.  
Manisa’da, liseli öğrencilerin 42 yaşındaki Firdevs Ablası bu yıl, kendi mekanından ayrılmayan öğrencilerle birlikte YGS için okul yolu tuttu. Bir lisenin karşısında büfe işletmeciliği yapan Firdevs Özcan, sınavda kazanacağı puan ile açık öğretimde okumayı hedefliyor.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin karşısında büfe işletmeciliği yapan 2 çocuk annesi Firdevs Özcan, yaptığı işle kadınların neler başarabileceğini gözler önüne sermesinin yanı sıra, öğrencilere de motivasyon kaynağı oluyor. On parmağında on marifet deyimine örnek gösterilebilecek başarılı kadın, lisenin karşısındaki büfesinde yaptığı döner ustalığıyla birlikte çay evi işletiyor. Yaklaşık 5 yıldır kendisinin de mezunu olduğu okulun karşısında öğrencilere ve öğretmenlere hizmet veren Firdevs Özcan, bu yıl müşterisi olan öğrencilerle birlikte YGS yolunu tuttu.
 
ÖĞRENCİLERLE TATLI REKABETE GİRDİLER
YGS sonrası, müşterisi olan öğrenci ve öğretmenlerle birlikte sınav sonucunu dört gözle bekleyen Özcan, kimi zaman da rekabet haline girdiği öğrencilere motivasyon kaynağı oluyor. Sınavda kazanacağı puan ile açık öğretimde okumayı hedeflediğini söyleyen Firdevs Özcan şu sözlere yer verdi; “Ben uzun yıllar önce bu okuldan mezun oldum. Yaklaşık 5 yıl önce mezun olduğum okulun karşısına bu işletmeyi açtım. E tabi bir süre sonra öğrenciler ve öğretmenlerimiz sık sık ders araları döner yemeye, çay içmeye gelmeye başladılar. Kimi zaman öğrencilerim bir şeyler yiyip içerken aynı zamanda derslerine de göz gezdiriyorlardı. Bazen oturup öğrencilerle sohbet ederdik. Okumayı, öğrenmeyi çok severim. Bir gün öğrencilere ‘Ben de sınava gireceğim. Hadi bakalım hangimiz daha çok puan alacak.’ dedim. Aramızda tatlı bir rekabet oluştu. Öğrenciler de daha sıkı çalışmaya başladı. Bazı öğretmenlerimiz de bana test kitapları getirdi. İşten fırsat buldukça ben de kitapları alıp çalışırdım. Şimdi de birlikte sınava girdik. Bazen ‘Kim daha çok puan alacak?’ diyerek birbirimize takılıyoruz.”

 
‘BAŞARIRSA HER İŞİ KADIN BAŞARIR’
Kızının da gelecek yıllarda aynı sınava gireceğinin altını çizen Özcan, bu hareketiyle kızına da destek olmak istiyor. Yaptığı iş hakkında da açıklamalarda bulunan başarılı kadın Firdevs Özcan, kadınların istediği sürece her işi başarabileceğini söyledi. ‘Bu işi kadınlar yapamaz’ diye bir şeyin olmadığını belirten Özcan, ‘Başarırsa her işi kadın başarır’ dedi.
Öte yandan, öğrenciler ve öğretmenler de Firdevs Özcan’ın azmiyle gurur duyduklarını ve kendisinin motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.