Gıda Tarım ve Hayvancılık Kdz. Ereğli İlçe Müdürü İmdat Aydın, ilçe genelindeki 41 çiftçinin 30 bin lira tutarında hibe almaya hak kazandığını açıkladı.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan, 'Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı' kapsamında ilçeden 318 çiftçinin yaptığı başvurudan 41 tanesinin asil listeye girmeye hak kazandığını söyledi.

Üç yıllık süreci kapsayan hibe destek programı kapsamında kabul edilen projeler için bu yıl itibariyle kullandırılacak 450 milyon liralık kaynaktan Zonguldak'a 6 milyon 450 bin, Ereğli ilçesine ise 1 milyon 320 bin lira para aktarıldığını belirten Aydın şu ifadelere yer verdi:

"İlçemizde 10 kişi büyükbaş damızlık düve, 13 kişi büyükbaş besi danası, 11 kişi arıcılık, 5 kişi küçükbaş, 2 kişi örtü altı konularında fayda sahibi olarak projeleri kabul edildi. Bu kapsamda Zonguldak iline 6 milyon 450 bin ve Ereğli ilçesine 1 milyon 230 bin lira para ayrıldı. Proje ile 18-40 yaş arası köyden kente göç eden nüfusu köyde tarım ve hayvancılık alanlarında istihdam olanağı amaçlanmaktadır. Hak kazanan tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum"

Aydın, hibeye hak kazanan genç çiftçilerin 11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gelerek sözleşme imzalamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)