Kamu Personelleri

400 Bin Kamu Personelinin FETÖ'den Şüpheli Olduğu Tespit Edildi

15 Temmuz darbe girişiminden sonra, kamuda görev alan FETÖ üyeleri hakkında kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Bu soruşturmaların merkezinde ise kamuya personel alımında kritik bir rol alan ÖSYM ve kamuya personel sağlayan sınavlar incelemeye alındı Son olarak geçen Aralık ayında ÖSYM’nin kozmik odası incelenmeye alındı. Konu ile ilgili olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin Soru Hazırlama ve Geliştirme Daire Başkanlığında aramalar yapıldı.

400 BİN KAMU PERSONELİ ŞÜPHELİ

Vatan gazetesinin aktardıklarına göre incelemelere 2008 yılından bu yana sınavlar araştırıldı. Yapılan incelemelerde UDS (Uluslararası Dil Sınavı), KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı), ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) araştırıldı. İncelemeler sırasında yaklaşık 400 bin kamu personelinin Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olabileceği görüldü. FETÖ bağlantılı personel olarak en can alıcı sonuçlar ise üniversitelerde tespit edildi. 

32 BİN KİŞİ BİRİNCİ OLMUŞ

Üniversitelere personel alınımında kriter olan ALES incelemeye alındı. ALES sonuçları incelemeye alındığında binlerce kişinin kopya çektiği belirlendi. Söz konusu sınavlarda en fazla 3 hata yapan bile dereceye giremezken iki sınavda toplam 32 bin 320 birinci çıktı.

Ayrıca MİT tarafından ByLock incelemesi yapıldı. Yapılan incelemede 122 bin kişinin ismine ulaşıldı. Bu kişilerin arasında 910 kişinin akademik personel olduğu belirlendi.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Referandum arifesinde hiçbir şey yapmazlar hepsi oy potansiyeli öyle kaynar gider hepsininde yaptığı yanına kar kalır adalet yok TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NDE………

  2. 400 bin kişi ve daha niceleri endişelenmeyin hiçbir şey olmaz hırsızlar Türkiye'de kral ve kraliçe