1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git

Türkiye'nin batısında şiddetli yağışlar

18 Temmuz 2017

Özellikle İstanbul ve Çanakkale'de etkili olan sağanak yağmur birçok kişiyi zor durumda bıraktı. Yağışların öğleden sonra devam etmesi bekleniyor.

https://p.dw.com/p/2giWT
Türkei Überflutung Flut Umwelt Erdrutsch Dauerregen Helfer
Fotoğraf: picture-alliance/dpa/Z. Sarihan

Marmara ve Ege bölgelerinde Salı günü sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar başta İstanbul olmak üzere birçok kentte yaşamı olumsuz etkiliyor.

Su baskınları ve trafiğin durmasına sebep olan yağıştan dolayı İstanbul Valiliği ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbulluları zorunlu kalmadıkça araçla trafiğe çıkmamaları yönünde uyardı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan basın mensuplarına bir açıklama yaparak yaşananlar için "tam bir afet" değerlendirmesinde bulundu. Bakan, sözlerini "Metrekareye 250 kilogram yağmur yağmış; bir saat, bir buçuk saatte, bu olağanüstü bir durum" şeklinde sürdürdü.

İstanbul'da zor gün

Şehirde su basan birçok noktada insanlar ve araçlar mahsur kalırken, toplu taşıma yağıştan olumsuz etkilendi ve özellikle metro ile metrobüs seferlerinde aksama yaşandı.

Ayrıca Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatıldı. Tünel yaklaşık 30 dakika sonra hizmete yeniden başladı.

Yetkililer sağanak yağmurun öğlen saatlerinde etkisini artırıp, akşama kadar fırtına şeklinde devam etmesinin beklendiğini açıkladı.

© Deutsche Welle Türkçe

DHA,ÇÖ,BK