1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git

Darbe soruşturmasında yaklaşık 270 gözaltı daha

23 Mayıs 2017

Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalar kapsamında 42 ilde operasyon düzenlendi. Ayrıca BTK ve SPK'da görevli 69 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı.

https://p.dw.com/p/2dQ9J
Türkei Großer Basar in Istanbul Polizei
Fotoğraf: picture-alliance/dpa/D. Toprak

 

 

Türkiye'de darbe girişimi soruşturmaları kapsamında, yaklaşık 270 kişi hakkında daha yakalama kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin” yapılan soruşturmalarda, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK-TİB) 33 kişi, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) 36 kişi ve Gülen yapılanmasına ait olduğu belirtilen özel okullarda görevli yönetici konumundaki 55 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

42 ilde operasyon

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Gülen yapılanması içindeki askerlerden sorumlu oldukları belirtilen 144 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı. Aralarında öğretmen, savcı, öğretim görevlisi, emniyet mensubu, avukat, asker ve profesörlerin de olduğu 144 kişi hakkında gözaltına alma, arama, el koyma ve inceleme kararı verildi. 42 ilde 175 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarla şimdiye kadar 20 kişi gözaltına alındı.

İstanbul polisi, şu ana dek Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki "mahrem imam” yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda 884 kişiyi gözaltına almıştı. Bu kişilerden itirafçı olanların verdikleri bilgiler doğrultusunda sabah erken saatlerde yeni bir operasyonun başlatıldığı bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin "By-Lock kullanıcısı olduğu, mahrem yapılanma içerisinde yer aldıkları, FETÖ/PDY'nin asker yapılanması içerisinde bulunan askerlerden sorumlu oldukları, şimdiye kadar deşifre edilmemiş kişilerden oluştukları ve gaybubet adı verilen gizli evlerde kaldıkları” belirtiliyor.

©Deutsche Welle Türkçe

DHA/Reuters, BS/CÖ