1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git
Suç

Ankara'da IŞİD operasyonu

21 Mayıs 2017

Ankara polisinin sabaha karşı bir eve düzenlediği baskında IŞİD üyesi olduğu belirtilen iki kişi öldürüldü.

https://p.dw.com/p/2dJP6
Türkei Istanbul Polizist einer Antiterroreinheit
Fotoğraf: picture-alliance/AA/B. Ozkan

Ankara polisi İstanbul'da gözaltına alınan bir IŞİD militanının verdiği ifadeler neticesinde Ankara'nın Etimesgut ilçesinde bir eve operasyon düzenledi. Sabaha karşı evin kapısı kırılarak düzenlenen operasyonda eylem hazırlığında olduğu belirlenen iki erkek öldürüldü.

Kimlikleri henüz tespit edilemeyen kişilerin kaldığı evde silahlar ile patlayıcılar ele geçirildi. Operasyon yapılan evde polisin çalışması sürerken, iki IŞİD şüphelisinin kaldıkları evi bir süre önce kiraladıkları öğrenildi.

Ankara Valisi Ercan Topaca operasyonla ilgli yaptığı açıklamada, "Emniyet güçlerinin yürüttüğü operasyonda, Ankara'da eylem yapmayı planlayan 2 terörist ölü ele geçirildi. İstanbul'dan takip edilen Azerbaycan uyruklu kişinin DEAŞ üyesi olduğu değerlendiriliyor. Son günlerde hareketli olması ve araç kiralayarak Ankara'ya gelmesinden şüphelenilmiş, buraya bu 2 kişiyi bıraktığı anlaşılmış. Kendisi ile bu kişilerin DEAŞ üyesi olduğu ve eylem yapmak üzere Ankara'ya bıraktığı şeklinde ifade vermesinden sonra bu operasyon çok acilen planlanmış, müdahalede 2 kişi ölü ele geçirilmiştir" ifadelerini kullandı.

©Deutsche Welle Türkçe

DW,dha/MK,EC