1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git

Referandum protestoları dördüncü günde de sürdü

20 Nisan 2017

Türkiye'de YSK kararını protesto etmek üzere başlatılan eylemler dördüncü günde de devam etti. Farklı kentlerdeki "Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor" eylemlerine katılımın yüksek olduğu belirtildi.

https://p.dw.com/p/2bYwS
Türkei Proteste gegen Referendum in Istanbul
Fotoğraf: picture alliance/dpa/AP/L. Pitarakis

16 Nisan pazar günü düzenlenen anayasa değişikliği referandumunu protesto etmek üzere başlayan eylemler farklı kentlerde devam ediyor. Başta İstanbul'un farklı ilçeleri olmak üzere birçok ilde düzenlenen eylemlere katılımın yüksek olduğu bildirildi.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde çarşamba akşamı dördüncü gününe giren protestolara yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı bildirildi. YSK'nın Cumhuriyet Halk Partisi'nin itirazını red etmesinin ardından eylemciler, protestolarında YSK'yı siyasi karar almakla suçladı. Eylemlerde bu kez "YSK'nın kararını tanımayacağız" sloganı öne çıktı.

Türkei Proteste gegen Referendum in Istanbul
Fotoğraf: REUTERS/H. Aldemir

Katılımın en yüksek olduğu ilçelerden biri de yine Kadıköy oldu.

Denizli, Eskişehir, Mersin ve İzmir'de de referandumu protesto eden vatandaşlar eylemlerine devam etti.

Edirne'de "oylarına sahip çıkmak isteyen" vatandaşlar eylem düzenledi. Edirne, "Hayır" oyunun en yüksek çıktığı illler arasında yer alıyor.

Ankara'da ise Kuğulu Park, Tuzluçayır ve diğer ilçelerde bir araya gelen eylemciler YSK’nın mühürsüz oyları kabul ettiği referandum sonuçlarını dördüncü günde de protesto etti.

Referandumu protesto etmek için tek başına başlattığı eylemle İstanbul'dan Ankara'ya yürümeye başlayan doktor Hülya Şen'in de eylemi devam ediyor.

Türkiye'nin çeşitli illerinde devam eden protestolar sırasında İstanbul'da 19 kişi izinsiz gösteri düzenledikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

© Deutsche Welle Türkçe

DW/GA/ÇA