1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git

Tunceli’deki helikopter kazasında 12 ölü

18 Nisan 2017

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi polis helikopteri, havalandıktan 10 dakika sonra düştü. Helikopterde bulunan 12 kişi hayatını kaybetti.

https://p.dw.com/p/2bOoA
Türkei Kampfhubschrauber Cobra
Fotoğraf: Getty Images/A.Altan

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterin, bölgedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle düştüğü kaydedildi.

Helikopterde 1'i hakim, 7'si polis, 1'i astsubay, 3'ü de mürettebat olmak üzere 12 kişinin bulunduğu ve hepsinin hayatını kaybettiği belirtildi. Tunceli Valiliği kriz merkezi yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Kocatepe karakolu bölgesinden hareket eden arama kurtarma ekibi enkaza ulaştı. Enkaza ulaşan arama kurtarma ekipleri, düşen helikopterdeki yolcu ve mürettabatın tamamının yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Diyarbakır'daki Havacılık Şube Müdürlüğü'ne bugün Tunceli'den gelen talebin ardından, TSİ 11.00 sıralarında kalkan Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter, 3 mürettebatıyla ilk olarak Tunceli kent merkezine gitmişti.

En son Ovacık ilçesine uğrayan helikopterle, kalktıktan 10 dakika sonra telsiz bağlantısı kesildi. Bölgede yoğun sis ve yağmurun etkili olduğu belirtildi. Helikopter Ovacık'tan sonra Diyarbakır'a gidecekti.

© Deutsche Welle Türkçe

DHA, BS/GA