1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git

Tayfun Talipoğlu yaşamını yitirdi

21 Mart 2017

Gazeteci - Yazar Tayfun Talipoğlu, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 55 yaşındaki Talipoğlu’nun son yolculuğuna Ankara’dan uğurlanacağı bildirildi.

https://p.dw.com/p/2Zcwq
Türkei Journalist Tayfun Talipoğlu
Fotoğraf: DHA

Bam Teli adlı programıyla hafızalara kazınan gazeteci ve yazar Tayfun Talipoğlu, İzmir'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Talipoğlu'nun fenalaştıktan sonra ilk müdahalenin evinde yapıldığı ancak hastaneye kaldırılmasının ardından tüm çabalara karşın kurtarılamadığı bilgisi verildi.

Uzun yıllardır gazetecilik yapan Talipoğlu'nun ilk cenaze töreninin çarşamba günü Ankara'da, Oran'daki cem evinde olacağı ardından da Kocatepe Cami'nde kılınacak namazdan sonra son yolculuğuna uğurlanacak.

7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP'den beşinci sıra milletvekili adayı olan Tayfun Talipoğlu Meclis'e girememişti. Ardından 1 Kasım 2015 seçimlerinde de aynı sıradan aday olan Talipoğlu'nun o dönem yoğun çalışmalar nedeniyle de kalp krizi geçirdiği belirtildi.

Talipoğlu'nun ölüm haberi Twitter'da da geniş yankı buldu. Meslektaşları Tayfun Talipoğlu'nun ölümüne yönelik üzüntülerini dile getirdi. 

 

Tayfun Talipoğlu'nun cenazesi, İzmir'de tamamlanan otopsinin ardından oğlu tarafından teslim alındı. Candaş Talipoğlu yaptığı açıklamada, babasının, toplumun kendisine en fazla yakın hissettiği gazetecilerden olduğunu belirterek, kısa süre önce kitabının çıktığını belirtti ve hafta sonunda ise albümünün çıkacağını anlattı. Candaş Talipoğlu,  "Sevenleriyle kendisini en azından albümüyle buluşturacağız. Kitapları ve albümleriyle bizimle olacak” şeklinde konuştu.


Mesleğe Milliyet Gazetesi'nde muhabir olarak başlayan ve farklı televizyon kanallarının haber merkezlerinde görev yapan Talipoğlu'nun en fazla ses getiren ve hafızalara kazıyan ise 1995 yılında önce ATV'de ardından NTV hazırlayıp, sunduğu ve Anadolu'yu gezdiği Bam Teli adlı programı oldu.

Gazeteci Tayfun Talipoğlu, yazar, şair ve şarkıcı kimliği ile de tanındı. 2008 yılından bu yana TRT'de Bam Teli programına devam eden Talipoğlu’nun kitaplarının yanı sıra çok sayıda şiir ve türkü albümü de bulunuyor.

© Deutsche Welle Türkçe

DHA/GA/HS